Canik Belediyesi, Siirt’in Şirvan İlçe Belediyesi ile Kardeş Belediye oluyor. Canik Belediyesi Meclisi tarafından alınan karar, İçişleri Bakanlığı’nın onayına sunulacak.
Canik Belediyesi Mart ayı ilk meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanvekili Mustafa Erbay başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, gündem maddelerinin yanı sıra Siirt’in Şirvan İlçe Belediyesi ile Canik Belediyesi’nin "Kardeş Belediye" olması kararı da gündem maddesi olarak Meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan oylamada Canik ve Şirvan Belediyelerinin Kardeş Belediye olması kararı alındı. Meclis tarafından alınan karar İçişleri Bakanlığı’nın onayına sunulacak.
“TECRÜBELERİLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ”
Canik Belediyesi’nin Türkiye ve dünyanın pek çok yerinde kardeş belediyelerinin olduğunu belirten Meclis Başkanvekili Mustafa Erbay, "Bu güzel vatanımızın her bir yeri bizim için çok özel. İki belediye arasındaki ilişkileri güçlendirmenin yanı sıra, iki şehrin insanlarını da yakınlaştırmayı amaçladık. Meclisimiz bu manada oldukça önemli ve anlamlı bir karar almıştır. İçişleri Bakanlığımızın onaylamasının ardından Canik Belediyesi ile Şirvan Belediyesi ‘kardeş belediye’ olacak. Biz de inşallah Canik Belediyesi olarak tecrübelerimizi oradaki belediye ve halkımızla paylaşacağız" dedi.
Kaynak: iha