Serdivan Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında gerçekleşti.
7 maddenin karara bağlandığı gündemin ilk maddesinde, Süleyman Binek Caddesi üzerinde yer alan konut alanın, 5 binlik planlara uygun olarak dini tesis alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
İmar tadilat tekliflerini içeren 2, 3 ve 4’üncü maddeler de yine oy birliği ile değerlendirilmesi için imar komisyonuna havale edildi. Gündemin 5’inci maddesinde ise Arabacıalanı Mahallesi’nde, mülkiyeti Serdivan Belediyesi’ne ait dini tesis alanının, Serdivan İlçe Müftülüğüne tahsisi görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda dini tesis alanının Serdivan İlçe Müftülüğü’ne tahsisi oy birliği ile kabul edildi. 6’ncı madde de görüşülen, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği de yine oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin son maddesinde ise mülkiyeti Serdivan Belediyesi’ne devredilen köy konağındaki 40 metrekarelik alanın muhtarlık hizmetlerinde kullanılması için Kızılcıklı Mahalle Muhtarlığı’na tahsis görüşüldü ve karara bağlandı. Oy birliği ile kabul edilerek karara bağlanan madde öncesi meclis üyelerini bilgilendiren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; çözüm ortağı ve ilk müracaat noktası olan muhtarlıklara daha modern ve sağlıklı ortamlarda vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilmeleri için destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Kaynak: iha