Türkiye’de her yıl Dünya Astım Gününde toplum ve sağlık çalışanları için eğitim toplantıları düzenleniyor.
Bu yıl da “Hekiminizle işbirliği yaparak Astımınızı kontrol altına alabilirsiniz” sloganı ve “Uygun havalandırma ile havanızı temiz tutun, sağlığınızı koruyun” alt sloganıyla, 3 Mayıs 2016 Dünya Astım Günü’nde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. 2016 Dünya Astım Günü etkinlikleri; GARD Türkiye kapsamında, Türk Toraks Derneği ile Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği işbirliğiyle yapılıyor.
Dünyada yaklaşık 300 milyon kadar astımlı hasta olduğu tahmin ediliyor. Türkiye’de ise yaklaşık her 12-13 erişkinden biri ve 7-8 çocuktan biri astım hastası. Astımın görülme sıklığı yıllar içinde giderek artıyor. Astım için Küresel Girişim (GINA) desteğiyle de sürdürülen Dünya Astım Günü aktiviteleri ve bu konudaki diğer çabalarla, astım hastalığı hakkında farkındalığın artırılması hedefleniyor.
Astım hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığını arttırmak üzere “Her Nefeste Hayat” Astım Farkındalık Projesinin tanıtımı ve Dünya Astım Günü nedeniyle, yarın saat 10:30’da Portaxe Baltalimanı’nda bir basın toplantısı düzenlenecek. Ayrıca, Dünya Astım Günü dolayısıyla birçok ilde hasta ve hasta yakınlarına yönelik ücretsiz eğitim toplantıları ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Kaynak: iha