Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi’nin (BIMCO) ilk Türk ve kadın başkanı olarak 2019 yılında başkan seçilen Şadan Kaptanoğlu görevi yeni başkan Sabrina Chao’ya devretti.

Şimdiye kadar Asya'dan çıkan beşinci ve Hong Kong'dan çıkan ise üçüncü başkan olan Sabrina Chao, BIMCO'nun 45. başkanlık görevini iki yıllık görev süresini dolduran Kaptanoğlu Denizcilik Genel Müdürü Şadan Kaptanoğlu'ndan devraldı.

''Sektörümüzün dışında da sesimizi yükseltmeye devam etmeliyiz!''

Chao, "Dünya deniz ticaret filosunun yarısından fazlasını temsil eden dünya çapında güvenilen bir kuruluş tarafından bu fırsatın sunulmasından onur duyuyorum. Önümüzdeki iki yıl boyunca, temel önceliklerimden biri, bu fırsatı endüstrimiz ve denizcilerimiz üzerindeki farkındalığın artırılmasına yardımcı olmak için kullanmaktır. Pandemi, politikacıların toplumda oynadığımız önemli rol hakkındaki bilgi eksikliğini ortaya çıkardı. Mürettebat değişikliği krizi ve korsanlık gibi acil sorunları çözme konusunda da eylemsizliğe yol açtı. Sektörümüzün dışında da sesimizi yükseltmeye devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Sabrina Chao, aile şirketi olan Wah Kwong Maritime Transport Holdings Limited'e 2002 yılında katıldığından beri denizcilik endüstrisinde faaliyet gösteriyor. Chao, 2013 Ağustos ayından 2019'a kadar grubun başkanlığını yürüttü ve 2016'dan itibaren Hong Kong Armatörler Birliği Başkanı olarak iki yıl görev yaptı.

Editör: TE Bilişim