Rus devlet medyası, Rus Donanması üst düzey subayı Amiral Nikolai Evmenov'un görevden alındığını doğruladı. Evmenov'un yerine Kuzey Filosu komutanı Amiral Aleksandr Moiseev getirildi.

Evmenov, kariyerine Rus Donanması'nın nükleer denizaltı topluluğunda başladı ve Pasifik Filosunun balistik füze denizaltı bölümünde rütbelere ulaştı. Bir dizi kurmay atamasının ardından 2016 yılında Rus Kuzey Filosunun komutasını devraldı. Amiral Evmenov, 2019 yılında Rus Donanması'nın başkomutanlığına atanmıştı.

İmamoğlu: "İstanbul için iki kritik konu var Melen Barajı ve Kanal İstanbul" İmamoğlu: "İstanbul için iki kritik konu var Melen Barajı ve Kanal İstanbul"

Evmenov, Karadeniz'deki bir dizi kayıplara rağmen Ukrayna savaşının ilk iki yılında görevini sürdürdü. Ukrayna donanmasının bir filosu yok, yalnızca uzun menzilli füzeler ve intihar dronları kullanarak bir düzineden fazla Rus savaş gemisini imha etti veya hasar verdi. 

Karadeniz Filosu bu dönemde iki komutandan geçti: Amiral Igor Osipov (Ağustos 2022'de görevden alındı) ve Amiral Viktor Sokolov (Şubat 2024'te görevden alındı).

Yerine getirilecek olan Amiral Aleksandr Moiseev, Evmenov gibi denizaltıcı ve Kuzey Filosunda bir geçmişe sahip Ayrıca 2018-19 yılları arasında Karadeniz Filosuna komuta etmiştir; Bu dönemde Ukrayna tarafından, 2014'te Kırım'ın ele geçirilmesi ile 2022'de yaşanan deniz çatışması Kerç Boğazı Olayı'na katılmakla suçlanmıştı. 

Editör: Nermin İstikbal