Güney Kıbrıs merkezli armatör şirket Castor Maritime, 2011 inşa kamsarmax tipi dökme yük gemisini 16,85 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

Splash247 isimli haber sitesinde yer alan habere göre teslimatın bu yılın ikinci ve üçüncü çeyreği arasında yapılması planlanıyor. Satın alınan kamsarmax tipi gemi, bu yıl Castor tarafından satın alınan beşinci gemi oldu. Ayrıca Castor Maritime yılın başından bu yana şirketin filosuna bir capesize ve iki aframax tipi gemi ekledi.

Castor, geçen hafta iki aframax tipi gemiden biri olan ve Wonder Polaris olarak yeniden adlandırılan Dubai Navigations'ın Dubai Harmony isimli gemisini teslim aldı. Gemi şu anda günlük minimum 15.000 dolarlık bir fiyatla bir yıllık kiralama sözleşmesi kapsamında çalıştırılmakta.

Castor Maritime CEO'su Petros Panagiotidis; “2021'de aldığımız sekizinci ve Castor filosuna katılan beşinci Kamsarmax tipi kuru yük gemisinin satın alımını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Yakın zamanda duyurduğumuz tüm satın almalarımızın tamamlanmasının ardından filomuz on dört gemiye çıkacak.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim