Türk Denizciliğine yeni  bir soluk”  MOVERS Denizcilik

Movers Denizcilik Ticaret A.Ş’nin Genel Koordinatörlük görevini üstlenen Kaptan Numan Çokgörmüşler ile şirketin kuruluşu ve amaçları konusunda kısa bir söyleşi yaptık.

SeaNews: Numan Bey röportajımıza başlarken bize kendinizden söz eder misiniz? 

Kaptan Numan Çokgörmüşler: 1992 yılında şimdiki ismiyle İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Yüksek Denizcilik Okulu Güverte) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldum.  Meslek kariyerime DB Deniz Nakliyat T.A.Ş.’ de güverte zabiti olarak başladım.  Sektörün lider firmalarında (Dünya Denizcilik, Hayri Baran, Arkas, Uzmar, Beşiktaş Denizcilik) çeşitli kademe ve görevlerde bulundum.   DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Deniz işletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Lisans derecemi, İÜ Deniz Bilimleri Enstitüsünde ise Deniz Ekonomisi Bilim Dalında Doktora derecemi tamamladım. Şu anda da Movers Denizcilik Ticaret A.Ş’ nin genel koordinatörlük görevini yürütüyor olmaktan mutluluk duyuyorum. 

-Bize Movers Denizciliğin kuruluşu ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

-Movers Denizcilik Ticaret A.Ş resmen Mayıs 2021 de kurulmuş,  1 Temmuz 2021 tarihinde ise İstanbul Kozyatağında bulunan merkez ofisimizde fiilen faaliyete geçmiş, dinamik yapısı ile  orta ve uzun vadede, denizcilik sektöründe bir çok alanda  belirleyici rol oynama hedefleri olan yeni bir gemi işletme firmasıdır. 

“Movers’ın denizcilik sektöründe belirleyici rol oynama hedefleri vardır”

Şirket  bünyemizdeki konusunda uzman, tecrübeli ve aynı duyguları paylaşmaktan mutlu olduğumuz, yüksek motivasyona sahip 20 kişilik ekibimizle,  2 P Panamax ve 2 MPP çok maksatlı proje gemimizi büyük bir heyecanla işletmekteyiz.  

Bu bağlamda, Avustralya limanlarından biri 1 yıl, diğeri 3 yıl yasaklı Movers 3 ve Maryam gemilerini sorunlu eski işletmesi olan ASWAN Denizcilikten, armatörü adına devralarak kısa sürede başarı ile işletmenin haklı gururunu da yaşıyoruz.  Sorunlarını hızla çözerek tekrar oyuna dönmesini sağladığımız bu güzel gemiler,  geçirdikleri ikişer bayrak, ikişer klas ve birer de PSC denetimlerini sıfır  bulgu ile tamamlamış, bu sebeple de bizlere ayrıca büyük mutluluk ve motivasyon kaynağı olmuştur.  

 -Şirket olarak hedeflerinizden bahsetmek ister misiniz?

-Şu an mevcut 4 gemilik filomuzu uluslararası ve mevcut piyasa standartlarının  üzerinde işletmek. Ayrıca yukarıda bahsettiğim bu ve benzer başarı hikayelerini bize inananlarla birlikte yazmak için gece gündüz demeden bütün ekip arkadaşlarımla oldukça yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.  

Kapt. Numan Çokgörmüşler

“Türk Denizciliğine daha büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz”

Katarlı yatırımcılarımızın desteği ile filomuzu stratejik hedeflerimiz kapsamında ve piyasa koşulları, ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda nitelik ve nicelik açısından geliştirerek Türk Denizciliğine daha büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz. 

-Bu konulara eklemek istedikleriniz var mı?

-Son olarak bu hedeflere ilerlerken bütün şirket, ofis çalışanları ve yönetimi olarak odağımızda her zaman “ insan”ı  tutuyoruz. Denizciliğe ve gemi adamına baktığımız yer;   her ne kadar masanın  “öbür tarafı”  olsa da ;  bakış açımız  ve duygumuzun  asla değişmediği bir anlayışla gemilerimizi işletiyor ve bütün arkadaşlarımızı, deniz emekçilerini,  ofisimizden bu duyguyla gemilerimize uğurluyoruz. Bunu da birbirine inanan, güvenen, her şartta yan yana, omuz omuza olacağımızı düşündüğümüz, Movers Denizcilik Ticaret  A.Ş. ailemizin  fertleri olarak gördüğümüz bu insanlarla, inançla yapıyoruz. 

“Covid-19 pandemisinin  ön cephedeki adsız kahramanlarını  saygıyla selamlıyoruz” 

Son zamanlarda aidiyet duygusundan yoksun oluşumların sektörümüzde artmasının Türk Denizciliği önündeki en önemli sorun olduğunu değerlendiriyor,   “Movers” olarak olumlu yönde oluşturmaya çalıştığımız bu duygu, anlayış ve yapının bizi “MOVERS” yapan gerçek değer olduğunu düşünüyoruz. 

Bu vesile ile bizlere kendimizi sektörümüzün bütün paydaşlarına doğru ve doğrudan ifade etme imkanı verdiğiniz için çok teşekkür ediyor, dünya denizlerinde bayraklarını dolaştıran Covid-19 pandemisinin  ön cephedeki adsız kahramanlarını  saygıyla selamlıyoruz. 

-Numan Kaptan biz de vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilişim