OMNİ, İngiliz LOCKTON ile Ortaklığını Açıkladı

Omni Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri A.Ş.Lockton Overseas Limited ile işbirliğine gitti. SeaNews Dergisi OMNİ Türkiye Ofisi Genel Müdürü Gürhan Kulle ile LOCKTON - OMNİ ortaklığıyla ilgili tüm ayrıntıları içeren bir röportaj gerçekleştirdi.

SeaNews: Omni’nin nereden başlayıp bugünlere geldiğini kısaca bir anlatır mısınız?

Gürhan KULLE : Omni’nin temelleri 1980’lerin başında rahmetli kaptan Emre Omur tarafından atılmış olup bilahare oğulları Korkut Omur ve Oğuz Omur’un yönetiminde gelişerek 1990’in başında da sigortacılıkta yeri tartışılmaz bir duayen olan Aret Taşcıyan ile güçlerini birleştirerek Türk Denizcilik sektörüne  sigorta hizmetleri sunmaya devam etmiştir.

Omni bugün köklü müşteri ve sigortacı ilişkileri ile yüksek hizmet kalitesini benimsemiş, genç ve dinamik kadrosu ile sektörün güvenini hak etmiş, azim dolu, yaratıcı çözümler üretebilen, esnekliğini her zaman muhafaza edebilmiş bir brokerdir. Müşterilerimizin en zor zamanlarında en zor hasarlarında hatta bazen brokerliğini yapmamış olsak bile danışmanlık, ara buluculuk yapmış ve hep yanlarında olmaya çalışmışızdır.  Bunu başardığımız anlar çoğunluktadır ve müşterilerimizin takdirindedir tabii.

Bugün İstanbul Merkezinde 40’a yakın çalışanı ve İngiltere Hazine Bakanlığı tarafından akredite edilen ilk Türk Deniz Sigortaları Brokeri olarak Londra ofisinden Türk ve uluslararası denizcilik camiasına sigorta brokerlik hizmetleri vermeye devam etmektedir.

SeaNews: Omni ne tür sigortalar konusunda hizmet vermektedir?

Gürhan KULLE  : Deniz Sigortacılığı dendiği anda akla ne geliyor ise Omni bu hizmetleri verebilmektedir. Bunlar arasında en fazla bilinenler, Pandi, Tekne Makine, Harp Riskleri, Fidye, Kiracı Sorumluluğu, Kira kayıpları, Gemi İnşaat riskleri, Tersane, Liman mali mes'uliyet, gibi türlerini sayabiliriz. Deniz Sigortacılığının dışında Denizci Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ufak bir de Elementer sigorta bölümümüz mevcuttur.

SeaNews :Çok yeni olarak, Lockton adında yabancı bir broker ile ortaklığa girdiniz.  Bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz. Niçin böyle bir birleşime ihtiyaç duydunuz?

Gürhan KULLE  : Bir Türk şirketi olarak uluslararası piyasalarda hizmet vermeye çalışıyoruz. İş ortaklarımız ile faaliyet gösterdiğimiz ülkeler arasında Çin, Japonya, Singapore, Hindistan, Orta Doğu Ülkeleri, Rusya, Avrupa’nin İskandinavya dahil belli başlı tüm ülkeleri, İngiltere, ABD’yi sayabiliriz. Bu ülkelerde buradaki dev yabancı kökenli sigorta kuruluşları ile rekabet edebilmek ve Türk Omni ismini daha etkili kılabilmek için bir yabancı ortağın gerekliliğine inanıyoruz ancak özellikle Türkiye dahilinde kökleşmiş hizmet kalitemizi bozmamak ve yönetimi elimizde tutabilmek için şirketin çoğunluğunu bir yabancı şirkete devretmek gibi işin kolay yönüne gitmeye niyetimiz yok. Bu nedenle yabancı ortaklığımızı 50% ile kısıtlamış durumdayız. Zamanla bu gelişebilir veya gelişmez bunu zaman ve oluşan şartlar gösterecektir. Malumunuz denizcilik şirketlerimiz artık hem iş alanı hem de coğrafya olarak dünyaya açılmakta, enerji, turizm, liman, AVM yatırımları gibi farklı alanlara da yatırımlarını kaydırmaktadırlar. 2019 senesi endüstriyel diğer branşlara bakışımızı güçlü ortağımızla gözden geçireceğimiz bir yıl olacak.

SEA NEWS: Kısaca ortağınız Lockton hakkında bilgi verebilir misiniz?

Gürhan KULLE  : 52 yılı geride bırakmış bir Gurup. Amerika, Ingiltere, Avrupa, Uzak Doğu başta olmak üzere önemli kıt'alarda bir çok ülkede iştirakleri var. Bizim ortaklığımız, İngiltere ofisleri olan Lockton Overseas Limited ile. Sadece İngiltere’de, merkez Londra dahil 11 ofisleri bulunmakta. Esas faaliyet alanları www.lockton.com adresinde geniş bir şekilde görüntülenebilir. Aşağıda ise bazı faaliyetlerini yansıttıkları www.locktoninternational.com’un ön web sayfasından bir alıntıyı paylaşmak istiyorum.  Bunu güzel, dürüst ve cesur bir ifade olarak beğendiğim ve desteklediğim için paylaşmak istiyorum.

“Your personal warrior. The Lockton isn’t always the easy way.  We question and we challenge, unapologetically exploring every aspect of your business in order to protect you. Because if we don’t, who will? That’s broking done differently”.  Bu kısa reklamlarının ardından gurubun aktivitelerinin sadece akla gelebilecek her türlü Sigorta branşında brokerlik hizmeti ile sınırlı olmadığını, şirket birleşmeleri danışmanlığı, emeklilik programları yönetimi, aktuerya hizmetleri, kimya, eczacılık, sağlık, inşaat, emlak, telekomünikasyon gibi sektörleri geliştirmeye yönelik risk yönetim programları, alzeimer, kanser, beyin tümörüne karşı mücadele kuruluşlarına destek vermek için Lockton Charity (hayır kurumu) gibi özel bir kuruluşu da da bünyesinde barındırdığını belirtmek isterim.  Ortağımızın sıradan bir kuruluş olmadığı kesin.  Okuyucunun biraz da olsa merakını uyandırdığımı düşünüyorum.

SeaNews : Faaliyetlerinize Omni olarak mi devam edeceksiniz yoksa isim Lockton olarak değişecek mi?

Gürhan KULLE  : Şirketimiz çalışanları ve politikalarımız konusunda herhangi bir değişikliğe mahal vermeden çalışmalarımıza eskisi gibi ve daha büyük bir şevk ile sarılarak devam edeceğiz. Şirket isminde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.  Ortağımız da markamızın korunmasından yana, o yüzden bir baskı altında da değiliz. Omni ismi sektörümüze mal olmuş bir isimdir.  Bunu iftihar ile tüm dünyaya yaymaya devam edeceğiz.

 SeaNews: Lockton’un Turkiye’de isbirliği yaptığı başkaca kuruluslar var mı?

Gürhan KULLE  : Lockton malumunuz bir dev halka açık şirket değil hala bir aile şirketi ama deniz dışında yukarıda da kısaca bilgilendirmeye çalıştığım gibi bir çok faaliyet sahası var. Örneğin Houston bölgesinde enerji konusunda en büyük broker durumunda. Türkiye’de Non Marine dediğimiz Deniz dışı sigortalarda işbirliği yaptığı bir iki broker kuruluşu da var ancak deniz sigortaları konusunda Lockton ile işbirliği yapacak olan ve Lockton ismini kullanmaya yetkili olan tek şirket OMNI’dir.

Özel Haber

Editör: TE Bilişim