Dr.Oliver Neumann hastalıklara çok yönlü çözümlerle İstanbul’da

Dr Oliver Neumann’ın kendine ait patentli 8 hastalık tedavi yöntemi var. Tedavi yöntemlerinin Almanya Köln Üniversitesince onaylı olduğunu belirten Dr Neumann İstanbul Üsküdar’ Fıstıkağacı semtindeki yeni açtığı kliniğinde hastalarına şifa dağıtmaya geldiğini söylüyor.

Dr.Neumann1966 yılında Almanya, Braunschweig doğumlu…Ntüropotik Tıp doktoru ve iyileştirme eğitimi almış.Kendisini;; Pedagojik geçmiş ve psikiyatri dalı, ayakta tedavi ve genel natüropatik ve geleneksel tıp tedavisinde birkaç yıl tecrübeli bir terapist, aynı zamanda bu alanlarda bir eğitmen olarak tanımlıyor. Bir çok iş dalında tecübesi olan Dr.Neuman özellikle asker olarak gittiği Afrika’dan çok etkilenmiş ve insanlara yardım etmeyi kendine düstur edinmiş.Dr. Oliver Neumann ile yeni açtığı kliniğinde konuştuk

Neden Türkiye özel bir sebebi var mı?

Öncelikle Almanya'da her şeye ulaştım. Türkiye' de benim uzmanlık alanlarımla alakalı çok talep vardı ve burada bir hedef belirledim. Buradaki insanlara ulaşmak ve tedavi etmek istiyorum. Türkiye’de insanlar kendilerini çok yıpratmışlar. Bu insanlara yardım edip iyileştirmek istiyorum.

Ne kadar zamandır buradasınız? Memnun musunuz İstanbul’da olmaktan?

Çok memnunum. Türkiye'yi ve İstanbul'u çok seviyorum. Ban nerelisin diye sorduklarında İstanbulluyum diyorum. Ailemde burada yaşıyor. Onlar da çok mutlular. Dünyanın birçok ülkesinde çalışmalar yaptım. Kuzey komşunuz Gürcistan, Afrika’nın birçok ülkesinde bulundum. Türkiye’yi çok seviyorum, yüreğimden bir ses burada olmam gerektiğini söyledi.6 ay oluyor ülkenizdeyim.

Dil sorununu nasıl çözüyorsunuz? Özellikle tedavide ve hasta ile iletişimde…

Dil öğrenme konusunda biraz başarısız görüyorum kendimi… Eşim benden daha çabuk Türkçe öğrendi. Şimdilik tercümanım var, Gülseren Hamın bana yardımcı oluyor. Öğreneceğim, azimliyim.

MS hastalığı hangi aşamalarda tedavi ediliyor?

Eğer hasta yatalak ise çok geç kalınmıştır. Ancak yatalak değil ise tedavisi mümkündür. MS bilindiği gibi ataklarla ilerleyen bir hastalıktır. Ama her atak insanına göre değişiyor. Atağın gücüne ve vücuda verdiği zarara göre değişir. Atak vücuda ne kadar zarar vermiş ne kadar iyileştirmiş bunlara bakılır vücudun kendini yenilemesine göre farklılıklar gösterir.

Şeker hastalığı ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Diyabet 1 ve 2 vardır. Tip 1 zaten insülin alınması gereken bir aşamadır ve ona çok fazla müdahale edilemez. Tip 2 de insülin alınır ancak tedavi edilebilir bir aşamadır. Ne kadar erken tedaviye başlanırsa o kadar olumlu sonuç alınır. Ancak insüline çok erken başlandıysa tedavi süreci zorlaşır.

Başka hangi hastalıkları tedavi edebiliyorsunuz?

Ağrı ile ilgili tüm hastalıkları tedavi edebiliyoruz. Ağrısı olan bütün hastalar bize başvurabilirler. Bütün tahlilleri yapabiliriz. Ama şimdilik hastalarımıza yaptırdıkları tahlilleri alarak bize başvurmalarını istiyoruz. Biz de gerekli tahlilleri onlardan isteriz ve bunları kendi tercih edecekleri veya sigortalı oldukları hastanelerde ücretsiz yaptırabilirler. Sonra onları birlikte değerlendirir tedaviye başlarız.

Nasıl bir tedavi yöntemi uyguluyorsunuz?

2 Tıbbı da birbirine katarak tedavi uyguluyoruz. Yani biri okulda öğrenilen tıp diğeri de eskiden doğal yollarla yapılan alternatif tıbbı birleştirerek tedavi yöntemi uyguluyoruz.

Türkiye de sizin yaptığınız tedavi yöntemlerini uygulayan var mı?

Hayır, yok, sadece Türkiye'de değil Almanya'da da yok. Çünkü ben kendi bulduğum kendime özel tedavi yöntemlerini uyguluyorum. Mesela DimMak diye adlandırdığımız tedavi yöntemi bana ait ve Almanya da bunun dersini veriyorum. Benim ana özelliğim doktorların yapamadığını yapıyorum. Onların çaresiz kaldığı noktada ben devreye giriyorum. Özellikle ağrılı hastalıklar, bütün vücut ağrıyor. Ağrımasın diye insanlar hareket etmiyor. Çünkü hareket ettiğinde daha çok ağrı hissediyor. Buna dayalı bel, boyun, vücut kafesinde kireçleme oluyor ve betonlaşıyor. Vücut yavaş yavaş öne eğriliyor. Sonun dada nefes yetmezliği oluşuyor. Bu durum şuanda tıpta çaresiz bir durum ben bu hastalığı 2 aydır tedavi ediyorum ve çok iyi sonuçlar alınıyor. Kireçleri kırıyoruz, kasları düzeltiyoruz ve omuriliğin düzelmesini sağlıyoruz.

Skolyozla ilgili de biraz konuşabilir miyiz?

Skolyoz ne demek? Skolyoz omuriliğin yana doğru kayması demek. İskeletin hareket etmesi için kaslara ihtiyaç vardır. Omuriliğin normalde düz durması gerekir. Kaslardan dolayı omirilik eğrilir. Yine Benim bulduğum bir tedavi yöntemiyle o kasın normal hale gelmesini sağlıyorum. Kas uzayıp normal hale gelince omurilik otomatikman yukarı çıkıyor ve sorun ortadan kalkıyor.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ben bulduğum ve uyguladığım bütün tedavi yöntemlerini Almanya da Köln üniversitesin da onaylatıp uyguluyorum. Yani benim bulduğum tedavi yöntemi Köln Üniversitesi'nde birçok hasta üzerinde uygulanıyor, uzun süren testlerden geçiriliyor ve tedavi yöntemi olduğu kabul ediliyor. Hastalarımı çözüm için bekliyorum.Ayrıca kliniğimde Türk denizciliği çalışanlarına ve yetkililerine de yüzde 15 indirim uygulnadığını belirtmek istiyorum.

Burada olmaktan mutluyum.

Teşekkür ederiz sayın Dr.Neumann

Editör: TE Bilişim