Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesine katkı sağlayan öğretmenler Rize Valisi Ersin Yazıcı tarafından ödüllendirildi.
Rize Valisi Ersin Yazıcı tarafından hayata geçirilen Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje ile Rize’de başta okuma alışkanlığını geliştirmek ve eğitim sıralamasındaki yerini yükseltmek amaçlanırken Vali Yazıcı bizzat projenin takipçisi oldu. Proje kapsamında her hafta bir okulu gezip öğrencilerle bir araya gelerek projeyi denetleyen Yazıcı, geçtiğimiz gece düzenlenen törende ise projeye destek veren öğretmenleri ödüllendirdi.
Törende konuşan Vali Yazıcı, Rize’de öğretmenlere güvenerek eğitim kalitesini artırmak için güzel bir yola çıktıklarını ifade ederek, “Rize’nin eğitim kalitesini artırmak için yola çıktığımızda tek güvencemiz siz değerli öğretmenlerimizdi. Güvenimiz boşa çıkmadı. Eğitim ordumuza güveniyoruz. Farkındalık oluşturan öğretmenlerimizi bugün buraya toplayarak, hem tanışma hem de kendilerine teşekkürlerimizi ifade etmek istedik. Öğrencileri için fedakarca çalışan öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyoruz. Eğitim niteliğinin artırılması adına yapılacak her türlü çalışmanın yanındayız ve destekleyeceğiz. Öğretmenlerin bu gayretleri ilimizdeki eğitim kalitesini de artıracaktır. Birçok okulumuzun başarılı olması, bizim açımızdan büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Eğitim niteliğinin artırılması adına yapılacak her türlü çalışmanın yanındayız ve destekleyeceğiz" dedi.
Emanet edilen çocukları yarınlara iyi hazırlamak ve yetiştirmek gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz siz değerli öğretmenlerimizi, üstlenmiş olduğunuz bu sorumlulukta göstermiş olduğunuz performanstan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Eğitimde başarı için hepimize büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. İlimizde eğitim başarısının artırılması için üzerine görev düşen herkesin mesai gözetmeksizin yerine getirmesi gerekir. Özellikle bu sınavlarla ilgili birçok arkadaşımız hafta sonunu, ders bitimini, tatil vakitlerini feda ederek bu işlere destek verdiler. Bu başarı böyle oluştu. Bu şehrin öğretmenlerinin Aydın, Kırşehir, Ankara ve Burdur’daki öğretmenlerden bir farkı yok. İlimizin eğitim ve öğretim alanında başarısını artırmak, ancak el birliği ile gerçekleştirilebilecek bir çalışma ile mümkün hale gelebilecektir. Bize emanet edilen çocukları yarınlara iyi hazırlamamız, iyi yetiştirmemiz lazım. Eğitim bizler için en önemli öncelik olmalıdır. Geleceğimize yatırım yapmak istiyorsak, gençlere yatırım yapmalıyız. Bu çalışma anlayışımız ve prensiplerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek. Başarıyı ödüllendirmeye devam edeceğiz. Başarılı sonuçları alan öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Ben sizlere fedakarlıklarınız için teşekkür ediyorum. Hepinizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.
Vali Ersin Yazıcı konuşmasının ardından teşekkür belgelerini takdim ettiği öğretmenlere belgelerin yanında birer kitap da hediye etti.
Kaynak: iha