ÖĞRENCİLER RESİM VE YAZILARLA ‘DENİZ’İ ANLATTILAR

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından topluma ve öğrencilere deniz sevgisi, deniz temizliğini aşılamak ve denizcilik ekonomisinin ülkemiz için önemini anlatmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen “DTO İzmir Şubesi 6. İlköğretim Okulları Resim ve Kompozisyon Yarışması”nın ödül töreni’nde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

DTO İzmir Şubesi Meclis Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağıp Üye, sektör yetkilileri, öğrenciler, öğretmenler ve aileler katıldı.

DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, 2004 yılında ilki düzenlenen yarışmaya katılımın her geçen yıl arttığını, bu yıl resim dalı’na üç bin, kompozisyon dalı’na ise 95 eserin katıldığı yarışmada jürinin seçim yapmakta zorlandığını söyledi.

Yarışmaya gösterdikleri katkı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür eden Dologh, “Çocuklarımız yaptıkları resimlerle, kaleme aldıkları yazılarla ‘deniz’i çok güzel anlatmışlar. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olarak amaçlarımızdan bir tanesi denizi sevdirmek, bu sevgiyi yaygınlaştırmak ve yararlarını anlatmak. Bu amaç doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimiz devam edecek. Yarışmamıza katılan öğrencilerimizi kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YARIŞMADA ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

RESİM DALI

  1. Serap Demir (Lamia Karer İ.Ö.O)
  2. Berk Keleş (Ertuğrulgazi İ.Ö.O)
  3. Ece Çakaloğlu (M.E.V Özel Güzelbahçe İ.Ö.O)
  • Mansiyon )Asya Duru (M.E.V Özel Avni Akyol Lisesi)

Özel kategori:

  • Engin Katip Yulcu (Dr.Behçet Uz Çocuk Hastanesi Okulu)
  • Deniz Zadsan (Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Okulu)
  • Cihan Karaca (Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Okulu)


KOMPOZİSYON  DALI

  1. Ayça Arbay (Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi)
  2. Sinem Özdemir (Ali Kaya İ.Ö.O)
  3. Mine Çapkis (Özel İzmir Efes Koleji)
  • Mansiyon )Gizem Nur Bayşar (Cengiz Han İ.Ö.O)
  • Özel Kategori )Selin Şaşma (75. Yıl İ.Ö.O Karaman)

Editör: TE Bilişim