PSA Singapur, yerel taşımacılık sektörünü dijitalleştirmek için harekete geçti

PSA Corporation Ltd (PSA), tedarik zincirlerinin daha esnek ve çevik olması için artan ihtiyaçla başa çıkmak için, Singapur'daki nakliye endüstrisinde dijital dönüşümü sağlamak ve dijital entegrasyonu geliştirmek için elliden fazla uygulama programlama arabirimi (API) geliştirdi ve kullanıma sundu.

Psa Corporation Ltd (PSA), tedarik zincirlerinin daha esnek ve çevik olması için artan ihtiyaçla başa çıkmak için, Singapur'daki nakliye endüstrisinde dijital dönüşümü sağlamak ve dijital entegrasyonu geliştirmek için elliden fazla uygulama programlama arabirimi (API) geliştirdi ve piyasaya sürdü.

Bir şirket açıklamasına göre, bu, yerel nakliyeci topluluğu için bilgi paylaşımına ve operasyonlarını ve süreçlerini düzene sokmak için yeni teknolojilerin benimsenmesine yönelik önemli bir itici güçtür.

'Bu API'lerle, nakliyecilerin mevcut şirket içi sistemleri artık PSA'nın Portnet'ine dijital olarak bağlanabiliyor ve liman belgeleri de dahil olmak üzere iş süreçlerini kolaylaştırıyor ve otomatikleştiriyor.

'Portnet, tüm liman, nakliye ve lojistik süreçleri hakkında gerçek zamanlı ve ayrıntılı bilgi sağlayan, ülke çapında bir işletmeden işletmeye (B2B) liman topluluğu çözümüdür'.

PSA, dijitalleştirilmiş süreçler tedarik zincirleri boyunca mal hareketinde daha fazla verimlilik, güvenilirlik, zamanındalık ve şeffaflık sağladığından manuel dokümantasyon veya iş emri doldurma ihtiyacının geçmişte kalacağını söyledi.

Bu dijital girişimler, şirketlerin, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'ler), dijital ekonominin ortaya çıkan ihtiyaçları ve pandemi sonrası bir gelecekle birlikte hareket etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. 2021'den bu yana başlatılan API'ler aracılığıyla 100.000'den fazla konteyner işlendi ve gemiye katılan nakliyecilerden gelen olumlu geri bildirimler alındı.

PSA'nın Güneydoğu Asya kargo çözümleri işletmesi başkanı Seow Hwee şunları söyledi: "Çeviklik, günümüzün lojistik yönetiminin karmaşık ve dinamik doğasını karşılamada bir ön koşuldur ve PSA, tedarik zinciri sistemlerinde esnekliği artırmak için endüstrinin veri ve bilgi paylaşımına olan ihtiyacının farkındadır. '

Singapur Lojistik Derneği CEO'su Oh Bee Lock, "PSA'nın paydaşlar arasında hızlı ve güvenilir veri bağlantısı sağlamaya yönelik bu son girişimi, lojistik endüstrisinin teknolojiyi etkin bir şekilde kullanma ve müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için yeni yetenekler oluşturma dönüşüm yolculuğumuza devam etmesine yardımcı olacak" dedi. .'

Masindo Logistics Pte Ltd'nin genel müdürü Eugene Heng şunları söyledi: 'API'ler aracılığıyla sistem entegrasyonu ile iş süreçlerimizi artan verimlilikle kolaylaştırdı ve bu Masindo ve diğer lojistik KOBİ'lerin bilgilendirilmiş veri odaklı iş kararları vermelerine yardımcı olacak. büyüme stratejileri ve iş sürekliliği.'

Editör: CAHİT İSTİKBAL