Yıldırım: Projelere “Boş” diyenler boş laf söylemiş

İZMİR’de kadın derneklerinin temsilcileriyle kahvaltıda buluşan eski Ulaştırma Bakanı ve 2. Bölge birinci sıra adayı Binali Yıldırım, gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İzmir projelerine yönelik sorularını yanıtladı.

Yıldırım, bir gazetecinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in “İçi boş” dediğini hatırlatması üzerine, “Nesi boşmuş anlamadım. Bizim projelerimiz dopdolu. Onu söyleyen boş laf etmiş” dedi.

Herkes telaşta


Antik Efes Liman Projesi’yle ilgili soruları yanıtlayan Binali Yıldırım, “Efes, sekiz bin yıl önce denize kıyısı olan bir şehirdi ve çok büyüktü. Şimdi tarih tekerrür ediyor, ‘Efes denizle buluşuyor’ diyoruz. Denizden isale hatlarıyla antik limana su getirilecek, sonra da Pamucak Çayı’ndan o su tekrar denize akacak. Böylece Antik Efes Limanı ihya edilmiş olacak” diye konuştu.

Başbakan’ın İzmir’le ilgili projeleri açıklamasının ardından herkesin telaşa kapıldığını sözlerine ekleyen Yıldırım, “Biz projeleri ortaya koyunca herkesi telaş aldı. ‘Biz de düşünmüştük’ demeye başladılar. Düşünmek her zaman iyidir. Düşünmeye sınır getirmek doğru değil. Önemli olan, düşünceleri projeye, hizmete dönüştürmek. Biz bunu yapıyoruz, farkımız bu” dedi.

Editör: TE Bilişim