Ahmet Davutoğlu’ndan görevi teslim alan Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı koltuğunu Kars Milletvekili Ahmet Arslan’a devretti.

Yeni hükümetin kurulmasının ardından devir teslim törenleri yapılmaya başlandı. Bir devir teslim töreni de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini, Ahmet Arslan'a devretti.

Yıldırım, “Hükümetimiz onaylanarak biz de milletimize yeni dönemde görev yapacak arkadaşlarımızı tanıttık. Pazar günü yapılan kongre sonucu AK Partimiz, delegelerimizin desteği ile bizi genel başkanlığa getirdi. Cumhurbaşkanımız da hükümeti kurma görevini bize verdiler. Biz de bugün hükümetimizi oluşturduk ve işe başladık. Allah hayırlı hizmetler yapmayı hepimize nasip eylesin.’’ dedi.

Arslan’a başarılar dileyen Yıldırım şöyle konuştu: “Bu bir bayrak yarışı. Millete hizmet yolunda asla bir yavaşlama olmaz. Uzun yıllardan beri, AK Parti'nin ilk iktidara geldiği yıldan itibaren hükümetlerin birçoğunda 2 yıllık süre içinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı yapmak gayreti içerisinde olduk. Bu icraatın içinden programı değil, projeleri anlatacak değiliz. Arkamda tereddüt kalmadan genel müdürüm olarak projelerin gerçekleştirilmesinde aktif görev yapan ve Kars ilimizi TBMM'de temsil eden Ahmet Arslan kardeşimize görevi veriyorum. Allah yardımcımız olsun. Bu bakan başbakan oldu, torpilim var falan deme, o iş başka, bu iş başka. Torpilin yok, koşturmak var, sonuç almak var. Zor olan hemen yapılır, imkansız zaman alır. Hakkınızı helal edin.”

Ahmet Arslan da Binali Yıldırım ile uzun yıllar bakanlığı döneminde beraber çalışmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Benim işimin zor olduğu ortaya çıktı. Ulaştırma'da çığır açmış bir bakanın başbakan olarak konuşmasından sonra söz almak beni zaten terletiyor. Binali Yıldırım ile çalışmak demek zaten terlemek demek. Hiçbir zaman torpilli olmak demek değil. Şanslıyız. Sayın Başbakanımızla 1982'den beri çalışıyorum. İmkansız zor gibi gözükebilir ama zor kolaydır." şeklinde konuştu.Cihan
Kaynak: cha