ANTALYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünü hedef alan saldırılara karşı birlik ve beraberlik içinde olduklarını dosta düşmana göstermeleri gerektiğini söyledi.

Öztek, partisinin il başkanlığında düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarını kınadı.

"Saadet Partisi olarak terör olaylarına karşı, ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü hedef alan saldırılara karşı, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu dosta düşmana göstermeliyiz" diyen Öztek, şunları kaydetti:

"Bu işin iktidarı, muhalefeti yok. Milletçe metin olmalıyız, bir ve bütün olduğumuzu herkese ilan etmeliyiz. Amacımız hiçbir kurum ve kuruluşu suçlamak için değil, olayları bir daha yaşanmaması için analiz edip, her türlü önlemi almalıyız."

- "Başkanlık sistemini ilk defa Türkiye gündemine getiren biziz"

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Öztek, partileri bu konuda samimiyetsizlikle suçladı.

Latif Öztek, "Milli Görüşçüler olarak Türkiye'de başkanlık sistemini ilk defa Türkiye gündemine getiren biziz ama gün, başkanlık sistemini konuşma günü değildir. Buradan tüm siyasi partilere sesleniyoruz. Gelin, bu suni gündemleri geride bırakalım, Türkiye'nin gerçek konularını konuşup çözüm yolları arayalım, milletimizi bu sıkıntılardan kurtaralım" diye konuştu.


Kaynak: aa