Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Endişemiz odur ki eğer Suriye bölünüp parçalanırsa sıra Türkiye’ye gelecektir" dedi.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, haftalık olağan basın toplantısını partisinin İstanbul İl başkanlığı binasında gerçekleştirdi. Kamalak’ın gündeminde Suriye’de yaşanan gelişmeler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği tahliye kararına ilişkin yorumu vardı.
“SURİYE BÖLÜNÜP PARÇALANIRSA SIRA TÜRKİYE’YE GELECEKTİR”
Konuşmasına Suriye’de yaşanan gelişmeleri değerlendirerek başlayan Kamalak, ABD ve Rusya’nın Suriye’yi bölme hedefinde olduğunu iddia ederek, “Hepinizin malumu olduğu üzere son günlerin en önemli konularından birisi ABD ile Rusya’nın Suriye konusunda yapmış olduğu anlaşmadır. Buna göre kuzeyde PYD güdümlü bir Kürt devleti, Şam ve Lazkiye’de bir Esad devleti, Suriye’nin kırsal kesiminde ise DAEŞ devleti kurulacaktır. Yani Suriye üçe bölünecektir. Şuan Suriye’nin şuan Suriye’nin bölüşülmesi, pay edilmesi konuşuluyor. Endişemiz odur ki eğer Suriye bölünüp parçalanırsa sıra Türkiye’ye gelecektir. Ne kadar acı bir İslam ülkesi daha göz göre göre kurtlar sofrasında pay edilecektir” şeklinde konuştu.
Terör sorunun bütün İslam coğrafyasına yayıldığını dile getiren Mustafa Kamalak, “Bölünmüş İslam coğrafyası yeniden bölünüyor. Büyük Ortadoğu projesi yani büyük İsrail devletini kurma projesi adım adım yürütülüyor. Büyük Ortadoğu projesinin sahipleri Irak’a barış ve özgürlük getirmek için girmişlerdi. Sonuç iki buçuk milyon insanın hayatını kaybettiği ve parçalanmış İslam ülkesi bıraktılar. Bugün fiilen üçe bölünmüş bir Irak var karşımızda. Libya’ya demokrasi ve özgürlük adı altında gelmişlerdi. Sonuç linç edilmiş bir Kaddafi, katledilmiş 80 bin Müslüman ve parçalanmış bir Libya. Sudan’ı böldüler, Yemen’i böldüler şimdi masada Suriye var” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AYM YORUMUNA ELEŞTİRİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AYM’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği tahliye kararına ilişkin yorumunu da eleştiren Mustafa Kamalak, “Anayasa Mahkemesi’nin 17 üyesinden 14’ü AK Parti döneminde atanmıştır. Yine bu olayda ihlal vardır diyerek kararı veren 12 üyeden 10’u yine AK Parti iktidarı tarafından iş başına getirilmiş seçkin üyelerdir. Böyle bir durumsa Sayın Cumhurbaşkanının Anayasa Mahkemesi’yle ilgili sözleri hukuk devleti açısından gerçekten ‘bir hukukçu olarak ifade ediyorum’ çok talihsiz bir açıklama olmuştur. Çünkü Anayasa’nın açık hükmüne göre Anayasa Mahkemesi kararları bütün kişi ve kurumları bağlar. Başta da Sayın Cumhurbaşkanını. Çünkü Cumhurbaşkanı Anayasa’nın 104’üncü maddesine göre ülkenin birliğinden, bütünlüğünden, asayişinden ve kurumların ahenk içinde çalışmasından sorumludur. Eğer hukuk devletine inanıyorsak bu inancı sarsacak, devletin kurumlarını yıpratacak açıklamalardan fersah fersah uzak durmalıyız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha