CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu'na bütün haklarımızı da helal ediyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun olağanüstü kongre kararı almasının ardından CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu'nu dinledik. Aslında son derece güzel ve duygusal bir konuşma yaptı. Bir ayrılık konuşmasıydı. Başarılarını, hizmetlerini anlattı. Elbette 'helallik' de istedi, 'bütün vatandaşlara hakkımı helal ediyorum' dedi. Helallik boynumuzun borcudur, Sayın Davutoğlu'na bütün haklarımızı da helal ediyoruz. Bu konuda Sayın Davutoğlu'nun hiçbir endişesi olmasın." diye konuştu.

Davutoğlu'nun başbakanlık koltuğundan ayrılmasının kendi iradesi olmadığını ifade ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kendi tercihi değilse hangi gerekçe ile başbakanlıktan ayrıldı?" diye sordu.

Davutoğlu'nun iki kez seçimlere girdiğini; 7 Haziran'da yüzde 40,87, 1 Kasım'da yüzde 49,5 oranında oy aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Başarılı bir sonuçtur. Parlamenter demokratik sistemin kuralları içesinde sayın Davutoğlu başbakanlık koltuğuna oturmuştur. Bu bağlamda meşruluğu hiç tartışılmamıştır. Çünkü milli iradeye saygı demokrasinin kuralıdır. Sayın Davutoğlu'nu başbakanlık koltuğuna milli irade getirmiştir." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Şu kadere bakın ki demokrasi adına Sayın Davutoğlu'nu savunmak da bize düştü." dedi.Cihan
Kaynak: cha