Bağcılar’da düzenlenen Kastamonu Tosya Pilav Festivali’ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilçe sakinlerine kazanda pişirilen pilavdan dağıttı. Festivalde konuşan Bakan Çavuşoğlu, Cumhuriyetin CHP’nin tek elinden çıktığını ve 80 milyona ait olduğunu belirterek, "O eskidendi tek parti dönemindeydi. Cumhuriyet gidiyor, elden gitmiyor. Cumhuriyet 100. yılına giriyor gümbür gümbür" dedi.

Bağcılar Belediyesi, Tosya Belediyesi, Tosya Dernekler Federasyonu (TODEF) ve Kastamonulular Dayanışma Derneğinin (KAS-DER) ortaklaşa düzenlediği Kastamonu Tosya Pilav Festivali yoğun ilgi gördü. Pilav Festivali’ne Çavuşoğlu, AK Parti Milletvekili Fatma Benli, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Tosya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Tekin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çavuşoğlu ve beraberindekiler, festivale katılanlara etli pilav ve içecek dağıttı.

Festivalde katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, “Bir referanduma gidiyoruz. Türkiye’nin geleceğini oyluyoruz. Türkiye’nin istikrarlı olmasını istiyoruz. Güçlü olmasını istiyoruz. Kısır döngülerle geriye gitmesini istemiyoruz. Türkiye’nin artık değerlerinin, ekonomisinin, gençlerin, kadınların çocukların geleceğinin koalisyonlarla heba edilmesini istemiyoruz. Türkiye’nin kaderini iki kişinin kavgasına bırakamayız geçmişte olduğu gibi. Bugün Türkiye tüm zorluklara rağmen ihanetlere ve terör örgütlerine rağmen, hain darbe girişimlerine rağmen ayakta duruyorsa güçlü durabiliyorsa Recep Tayip Erdoğan gibi bir lideri olduğundandır. Peki Recep Tayip Erdoğan sonrası ne olacak. Oda bir kul bir fanidir. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Ama Recep Tayip Erdoğan’ın derdi kendisi değil ülkesinin ve milletinin geleceğidir. Bu sistem recep Tayip Erdoğan sonrası Türkiye’nin sigortasıdır” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, "Bizim milletimiz, tankların karşısına göğsünü koyan bir millettir. Bizim milletimiz hiç bir şeyden korkmaz” diyerek, “Bizim milletimiz cesur yüreğiyle her şeyin üstüne üstüne gider, yeter ki inansın. İşte bunu başarmamız lazım. 18 maddelik bir paket getirdik. Bu 18 madde üzerinde muhalefetin, CHP’nin, HDP’nin, PKK’nın konuştuğunu görüyor musunuz? Hep kara propaganda. Muhtara gidiyor, ’muhtarlık kalkacak ’Ötekine gidiyor, ’size şöyle olacak’ Hep korku, korku, yalan, yalan, yalan. Cumhuriyet elden gidiyormuş. Nereye gidiyor Cumhuriyet? Cumhuriyet senin tek elinden çıktı. 80 milyona ait Cumhuriyet. O eskidendi tek parti döneminde. O eskidendi, egemenliği milletin CHP’nin üzerinden kullandığı dönemler. Cumhuriyet gidiyor, elden gitmiyor. Cumhuriyet 100. yılına giriyor gümbür gümbür” dedi.

CHP’yi sert sözlerle eleştirmeye devam eden Çavuşoğlu, “Cumhuriyet gidiyor diyenlere sorun. Bugüne kadar Cumhuriyete bir hizmetin oldu mu arkadaş? Yok. Neden olmadı? ’Elime fırsat geçmedi, bana yetki vermedi.’. Kim vermedi? ’Millet.’. Millet sana niye yetki vermedi? Güvenmiyor. Peki 100. yılına giderken Cumhuriyetin geleceğine yönelik bir hedefin var mı? Yok. Projen var mı? Yok. Hayalin var mı? Yok. Rüyan var mı? Yok. Sen kimsin de bana Cumhuriyet dersi veriyorsun o zaman. Bunlar kim biliyor musunuz? Bunlar kene gibi Cumhuriyetten geçinenlerdir bunlar. Cumhuriyetin üzerinde kamburdur bunlar. Hiç bir katkısı yok, Cumhuriyetten geçiniyor" diye konuştu.

10. Yıl Marşı’nın "Demir ağlarla ördük" sözlerine de değinen Çavuşoğlu, Cumhuriyetin 10. yılından 2003’e kadar bir kilometre ilave demiryolu yapılmadı. Şimdi ise biz demiryollarını denizlerin altından geçiriyoruz. Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüttü. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, artık demiryollarını, trenleri boğazın altından, 3. Köprü’nün üstünden geçiriyor. Senin ne faydan oldu? 79 yılda yaptın 6 bin kilometre duble yol, biz yaptık 15 senede 18 bin kilometre yol" şeklinde konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "40 yılı aşkın bir süredir Bağcılar’da birlikte yaşadığımız Kastamonulu dostlarımızla hep güzellikleri paylaştık. eğer Bağcılar bugün geldiği noktada ciddi bir mesafe kat ettiyse buna nüfuz itibariyle en kalabalık nüfuzlarımızdan biri olan Kastamonulu hemşehrilerimizin emeği ve desteği büyüktür. Kastamonulular Şerife bacının torunları ’evet’ diyor diye tarihte bunu hep yaptınız. biz bunlara şahitlik ettik. Bağcılar her zaman tüm renkleriyle hemşehrileriyle ülkenin birlik ve beraberliğinde söz sahibi oldu, görevini yerine getirdi. İnşallah 16 Nisan’da yüzde 70’in üzerinde bir evetle ülkemizin geleceğine bir kez daha damgasını vuracak" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha