Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletle zıtlaşma olmaz. Hele ki milletle kavga hiç olmaz. Biz siyasi varlığımızı, hatta 15 Temmuz’da olduğu gibi hayatımızı milletimizin bize olan güvenine, itimadına borçluyuz. Kongre vesilesiyle teşkilatlarımızı önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyeler de de benzer adımları atmanın hazırlıkları içerisindeyiz. Bu, benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği bir yöntem değil. Aslında bu milletimizin talebidir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’da NG Güral Otel’de düzenlenen 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının açış konuşmasını yaptı. Bir aile olarak tekrar bir arada olduklarını belirten Erdoğan, "Sadece bu tablo dahi, AK Parti’nin nasıl bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmiş bir parti olduğunu göstermektedir. Yaklaşık 3,5 yıllık bir aranın ardından bizleri Afyonkarahisar’da buluşturan Rabbi’me sonsuz hamd ediyorum. Tabii bu sürede hem parti hem ülke olarak çok önemli hadiseler yaşadık, çok ciddi imtihanlardan geçtik. Hangi kademede olursa olsun AK Parti’ye gönül vermiş milletimize hizmet etmiş tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halen göreve devam eden arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Birlikte görev yaptığımız, ancak daha sonra farklı alanlarda çalışmayı tercih eden veya emekliye ayrılmış olan arkadaşlarımıza sağlık ve afiyetler temenni ediyorum. Türkiye’nin temel yatırımlarında ve ekonomide katettiği mesafeyi cumhuriyet tarihimizin tamamıyla mukayese ettiğimizde ortaya çıkan tablo aslında AK Parti’nin karnesidir. Bu karne her alanda milletimizin şükranla yad ettiği başarılarla doludur. Bizlerin de sık sık bu tabloyu hatırlaması hedeflerimizin çıtasını sürekli yükseltmesi gerekiyor. Biz kendimize inanmazsak, güvenmezsek, bu harekete hazır hissetmezsek milletimizin itimadını sağlayamayız" ifadelerini kullandı.

"15 yıldaki başarılarımız gelecek vizyonumuzun en önemli referansı, güven kaynağıdır"

AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin nereden nereye geldiğine ilişkin hatırlatmayı yapmak istediğini anlatan Erdoğan, "Bazıları bu hatırlatmayı bir tekrardan ibaret görebilir. 180 kez de olsa tekrarda fayda vardır. Kendi arkadaşlarımız arasında bile bu gerçeklerin, rakamların, reformların farkında olmayanlar var. Halbuki 15 yıldaki başarılarımız gelecek vizyonumuzun en önemli referansı, güven kaynağıdır. Bunun için bu hatırlatmaları yapmayı sürdüreceğim. Sizlerden de bunları milletimize her fırsatta ezberden ifade etmenizi istiyorum” diye konuştu.

Dört temel taş üzerinde Türkiye’yi yükselteceklerini, bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu kaydeden Erdoğan, bu alanlarda yapılan icraatlara değindi. Eğitim ve öğretimin altyapısının güçlendirildiğini vurgulayan Erdoğan, "Eğitim öğretimin altyapısını güçlendirmekle beraber içeriği ve niteliği konusunda zayıf kaldığımızı hep söylüyorum, müfredatta sıkıntılarımız var. Önümüzdeki dönemde tüm gücümüzü, dikkatimizi bu alana teksif ederek, müfredattan ders kitabına her alanda eksiklerimizi tamamlayacağız" dedi.

Spor alanında yapılan icraatlara da değinen Erdoğan, "Tabii dün akşam milli takımımız 3-0 mağlup oldu. Üzüntülüyüz ama 3-0 mağlubiyete rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar tezahürattan kopmamasını, milli takımımıza sahip çıkmasını takdirle karşılıyor, kendilerini alkışlıyorum" şeklinde konuştu.

Sağlıkta Türkiye’nin tamamında bin 156 olan sağlık tesisi sayısının 4 bin 682’ye yükseltildiğini anlatan Erdoğan, sağlık çalışanlarının sayısındaki artışa dikkati çekti. Erdoğan, "Sağlıkta önümüzdeki en önemli hedef, şehir hastaneleri projemiz hayata geçmeye başladı. Sağlık alanında bu bir taçlandırmadır. İnşası sürenlerle birlikte 2020 yılına kadar 21’i bulacak. Toplamda 30 şehir hastanesini milletimizin hedefine sunmayı bekliyoruz" dedi.

Savunma sanayi alanında kat edilen mesafenin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin savunma sanayiinde dışa bağımlılık oranını yüzde 35’ler seviyesine çektik. Bugün terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlarımızda tarihi başarılara imza atmamızı, savunma sanayiinde kat ettiğimiz mesafeye borçluyuz. Şu anda bütün aralarındaki teröristlerin telsiz görüşmelerinde bunlar konuşuluyor. Parlamentodaki uzantıları, anamuhalefet de dahil olmak üzere onlar da silahlı insansız hava aracını konuşuyor. Ne diyor, onlar piknik yapmaya gelmişler. Evet, piknik yapmaya gelmiş olan teröristler. Anamuhalefetin başındaki zat, bizzat yanlarına gidip orada silah var mı yok mu sanki onu incelemiş. O dağlarda dedik ya inine dahi gireceğiz, bu mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. İçeride ve dışarıda ülkemize kim tehdit oluşturuyorsa biz de ona hoş geldin demeyeceğiz tam aksine onlar hareketlendiği zaman biz onları yerine bastırmayı başarabileceğiz, bunu başardığımızda zaten güçlü Türkiye oluruz. Şu anda bunun adımlarını attık, atıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu, benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği bir yöntem değil. Aslında bu milletimizin talebidir"

"Durmak yok, yola devam ilkesiyle" yatırımların ve icraatların devam etmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, "İnsanlar sandık başına gittiklerinde, geçmişte aldıkları hizmetler kadar kendilerine gelecekte neler vaad edildiğine bakarak tercihlerini belirler. Yapsınlar veya yapmasınlar, yapacak olsunlar veya olmasınlar, maalesef bu oyuna gelenler var mı, var. Biz, eserlerimizle konuşuyoruz. Birileri ise maalesef sadece kuru sıkı atmak suretiyle konuşuyorlar. Bunun için yaptıklarımızı anlatmakla yetinmeyecek, hemen ardından yapacaklarımızı da ifade edeceğiz" dedi.

"2023 hedefleri demek reform ve yatırım sürecinin katlanarak ve kesintisiz bir şekilde devam etmesi demektir siz dava arkadaşlarıma bir şey söylemek istiyorum" diyen Erdoğan, "Bütün fiziki yatırımlar bir yana en büyük yatırım özellikle gönülleri fethetmektir, gönüllere girmektir. Biz değişimin, reformun partisi olarak milletimizin gönlünde yer ettik. Bundan sonra da milletimizin nezdindeki gücümüzü aynı çizgimizi sürdürerek artıracağız. İşte bunun için hep söyleriz ya Mevlana Hazretlerinin şu sözünü tekrar ediyorum, ‘Her gün bir yerden göçmek değil, her gün bir yere konmak ne güzel.’ Biz milletimize her alanda ve hep yeni şeyler söyledik bundan sonra da aynı şeyi yapacağız. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımız. Değişime direnmek akıntıya karşı kürek çekmek gibidir. İşte bu gerçekten hareketle, bir süredir, teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacımız bulunduğunu söyledim, söylüyorum. Kongre vesilesiyle teşkilatlarımızı önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyeler de de benzer adımları atmanın hazırlıkları içerisindeyiz. Bu, benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği bir yöntem değil. Aslında bu milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, değişim ihtiyacını kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer biz bunu kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir. Geçmişte siyaset çöplüğünde kaybolup gitmiş pek çok partinin en büyük yanlışı milletin değişim talebine kulak vermek yerine kendi iç hesaplarının arkasından yürümeyi tercih etmiş olmalarıdır. Biz asla böyle bir yanlışa düşmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Milletle kavga hiç olmaz"

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Milletimiz bize en barizi 7 Haziran olmak üzere çok net mesajlar vermiştir. Herhalde bundan nasibimizi almamış lazım. Ziyaret ettiğim tüm illerimizde milletimizle, kanaat önderlerimizle yaptığımız temaslarda bu gerçeği tüm çıplaklığıyla görüyoruz. Milletle zıtlaşma olmaz. Hele ki milletle kavga hiç olmaz. Biz siyasi varlığımızı, hatta 15 Temmuz’da olduğu gibi hayatımızı milletimizin bize olan güvenine, itimadına borçluyuz. Eğer o gece milletimizin o desteği olmamış olsaydı, biz bugün yoktuk. Menderes, idam edildiği zaman arkadaşlarıyla beraber sokaklara kimse dökülmedi, sadece izlediler. Biz bu ülkede artık aynı yanlışlara düşemeyiz. Düşmeyeceğimizi, düşemeyeceğimizi 15 Temmuz’da bu kahraman millet o gece ortaya koydu. Onun için Rabbi’me hamd ediyorum, bize o asil millete hizmet görevini verdi. 250 şehidimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."
Kaynak: iha