Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anıt açılışına ve Kuruluş Resepsiyonu’na katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kuruluşunun 93. yıl dönümü vesilesiyle Çankaya Belediyesi tarafından 9 Eylül Kuruluş Parkı’na yapılan Atatürk ve İnönü Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. Anıt açılışına Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra eski CHP Genel Başkanları Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen, CHP milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Rahşan Ecevit katıldı. Açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, “Bir heykel açacağız ama bu sadece bir heykel değil. Cumhuriyetimizi kuran ve bize yaşatılması için görev veren iki insanın heykeli. Onlara minnet borçluyuz. Üniversite yıllarımda nüfus cüzdanıma Atatürk’ün bir sözünü yazmıştım; ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.’ Özgürlük ve bağımsızlığa en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde bu heykeli açıyoruz” diye konuştu.
Atatürk’ün adını her yerde yaşatacaklarını söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise, “Partimizin kuruluşuna atfen kurulmuş olan 9 Eylül Kuruluş Parkı’nda Genel Başkanımızın talimatıyla Atatürk ve İnönü Anıtı’nın açılışındayız. 1921 yılında Çankaya Köşkü’nde, Türkiye’nin işgal altında olduğu bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün el ele, omuz omuza, kafa kafaya verip ülkenin kurtuluş reçetesini yazdığı bir andan fotoğraf ve onu anıtlaştırdık. Bayramdan sonra Bülent Ecevit Parkı’nı da anıtı ile birlikte Oran semtinde açacağız. Atatürk’ün adını her yerden silmek istiyorlar, parklardan, kültür merkezlerinden. Onlar sildikçe biz Atatürk adını yaşatacağız. Ahlatlıbel Sosyal Tesisimizin adını ‘Ahlatlıbel Atatürk Parkı’ yaptık. Önümüzdeki ay Eskişehir Yolu’nda temelini atacağımız kültür merkezine de ‘Atatürk Kültür Merkezi’ adını vereceğiz. Onlar sildikçe biz yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
Anıtın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katılımcılar ile birlikte hatıra fidanı dikti. CHP Genel Merkezi’nin arkasında bulunan 9 Eylül Kuruluş Parkı’ndaki anıt açılışının ardından CHP Genel Merkezi’ndeki Kuruluş Resepsiyonu’na geçildi. Resepsiyonda katılımcılara “Altı Okun Kısa Tarihi CHP” isimli belgeselden kesitler izletildi. Belgesel gösteriminin ardından program sona ererken, Kılıçdaroğlu partililerle ayaküstü sohbet etti.
Kaynak: iha