AK Parti İstanbul Milletvekili ve Eski Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Avrupa, kendim ettim kendim buldum türküsünü söylesin" dedi.

Burhan Kuzu, 16 Nisan günü yapılacak olan halk oylaması dolayısıyla Düzce’nin Akçakoca ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Kuzu, Hollanda ve Almanya’nın tutumunun vatandaşları rahatsız ettiğini belirtti. Değişiklik maddelerinin muhalefet tarafından çarpıtıldığını belirten Burhan Kuzu, şöyle konuştu:

"Vatandaş sağduyulu, meseleyi kavramış. Hayır kesimi netleştikçe kendinin evet demesini çok iyi anlıyor. Almanya ve Hollanda’nın tutumu vatandaşı rahatsız etti. Vatandaş soruyor bizler cevap veriyoruz diktatörlük gelir diyorlar cevap veriyoruz. Yasama organı yok diyorlar, cevabını veriyoruz. Bizim elimizdeki metni muhalefet çarpıtıyor ve bulunduğu konumdan çok başka yere çekerek anlatıyor. Emin olun bunu söylerken üzülüyorum. Ama dediklerinin yüzde yüzü yalan ve yanlış yüzde yüzü diyorum. Arada bir doğru söyleseler buna cevap verelim. Bazen ben bunun neyini düzelteyim diye düşünüyorum. Çalışmalarımızı daha çok esnafa anlatarak yapıyoruz. Değişik dernek ve vakıflarda, STK’larda yapıyoruz bu tür çalışmaları. Şunu özellikle vurgulamak isterim vatandaşlarımız bu paketi bir AK Parti, MHP ortak paketi gibi görmesinler. Tamam bunu elbette ki biz hazırladık ama bizi aşan bir yönü var bu işin. Ben şahsım olarak 1977’de bu işe başladım. 2017 tam kırk yıldır bunu anlatıyorum. Bu sürecin hazırlık aşamasında bulundum, şimdide anlatım aşamasındayım. Kurtarılmış bir metin var, bu metin eksik olabilir, kimi yerleri düzeltmeye muhtaç olabilir. Gayet doğal. İnsan eseri netice itibariyle. Bunu düzeltebiliriz zaman içerisinde ama bu paketin reddi, Türkiye’ye çoğa patlar. Böyle bir fırsat kırk yılın başı gelir. Bunun reddi durumunda bizim gelecek nesiller emin olun ki bizi mezarda yatırmaz. Eski koalisyonlu yıllara döneriz. Bir gelirlerse bizim 15 yılda yaptığımızı 6 ay içerisinde tamamlarlar ve bitirirler. O yüzden eski günlere gelmemek adına bu pakete evet demek gerekiyor. Sol kesimin kaygıları var. Biz iş başına gelemeyiz diyorlar yüzde 65 sağ, yüzde 35 sol diyorlar. Artık bu çok geride kaldı, bir ailede tüm fertler farklı partilere oy veriyorlar. Bütün mesele liderlerin kendilerini vatandaşlara anlatmasına bağlı. Sol biraz daha merkeze çekilecek, asarım keserim, inanç üzerinden politika ve başörtüsü gibi söylemlerden ettiği sürece gelme şansı yok. Bu modelde herkesi kucaklamaya mecbursun. Türkiye artık normalleşti, milletimizi evet demeye davet ediyorum."

Kuzu, Avrupa’nın sergilediği politikaya değinerek şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa kendim ettim kendim buldum türküsünü söylesin. Çünkü senelerce teröre destek verdiler halen de veriyorlar. Şu an Almanya PKK ve FETÖ’nün işgaline uğramış durumda. Ben daha öncede söyledim o terör bunların sonunu getirecek. Yani bir kötüye yardımcı olan, ondan kötülük görmedikçe ölmez. Dolayısıyla bu kötülüğü görecek bunlar. Avrupa’nın en büyük sıkıntısı terörü de aşan bir boyutu, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı ve özelde Müslüman ve Türk düşmanlığı, yabancı düşmanlığı bunları bitirir. Hollanda da yaşananları gördük. Avrupa böyle giderse bir iki seçim sonrasında teslim olurlar. Sen sağ ben selamet, ondan sonra yandı keten helva derler. Her şeyin bir sonu var artık Avrupa fakirleşiyor, yaşlanıyor ve ölüm korkusu başlıyor. Geçinemem endişesi başlıyor. 2008’deki dar boğazdan kurtulamıyor."
Kaynak: iha