Başbakan Binali Yıldırım’a benzerliği ile dikkat çeken Zekeriya Yetkin, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne katıldı. Yetkin, Yıldırım için, "Çok değerli bir büyüğümüz ve devlet adamımız. Kendisiyle defalarca görüştüm ve yeni görevinde başarılar dilerim" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’a benzerliği ile dikkat çeken Zekeriya Yetkin, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu’na gelen misafirler arasında yer aldı. Yetkin, "AK Parti Kongresi için sayın ikizime ve reisimize destek olmak için geldik ancak içeriye giremedik. Ama olsun. İzmir’den gelirken de çok olumsuzluklar yaşadım. Arabamızın lastiği patladı. Buna rağmen yolumuza yılmadan devam ettik" ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım’ın kendisini tanıdığını söyleyen Yetkin, "Kendisiyle görüşme fırsatımız da olmuştu ama bugün içeriye girme fırsatımız olmadı. İnşallah girmeye çalışacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel başkan olacak olmasıyla ilgili ise Yetkin, "Evine hoşgeldi. Çok mutluyuz, memnunuz. Tekrar evine dönmesi bizleri gururlandırdı. Böyle büyük bir liderin tekrar aramıza gelmesi bizleri çok onurlandırdı" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın AK Parti Başkanvekili olması ile ilgili Yetkin, "Ben İzmir’in başbakanıyım, o Türkiye’nin başbakanı. Çok değerli bir büyüğümüz ve devlet adamımız. Kendisiyle defalarca görüştüm ve yeni görevinde başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

Kongrede Başbakan Yıldırım’a benzemesi nedeniyle vatandaşlardan yoğun ilgi gören Yetkin, "Halkın ilgisi çok yoğun. Kendilerine çok teşekkür ederim böyle bir benzetmeyi bana yakıştırdıkları için. Fotoğraf çektiren çok oluyor. Mutluyum. Kendilerine çok teşekkür ederim. İçeri girip kendisini görmek istiyorum" dedi.
Kaynak: iha