Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin tek adam eleştirisine işaret ederek, "Bunlar HDP ile çok sıkı fıkılar ya eş başkanlığa kafayı takmışlar, hadi sizin için bu uygun olabilir ama millet bunu istemiyor" dedi. Yıldırım’ın Çankırılılarla buluşmasında dikkat çeken detay ise, Başbakan Yıldırım ile birlikte MHP Çankırı İl Başkanı Hidayet Çelik’in de kürsüye çıkması oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Milli İrade Meydanı’nda Çankırılı vatandaşlarla buluştu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin bilgi veren Yıldırım, "Burada karar verdiniz, sandıklar açıldı, cumhurbaşkanını seçtiniz, işte o andan itibaren hükümet başladı. 5 yıl boyunca işler yapılacak, eğer böyle olmazsa 11 kilometre Ilgaz Tüneli nasıl yapılır? 100 senedir yapıldı mı? Daha fazlasını yapacağız. Bir de bunlar tutturmuş, 18-25 yaşa karşı çıkıyorlar. Kardeşim, Türkiye’nin nüfusuna yarısına yakını 30 yaşın altında, 25 yaşın altındaki nüfus toplam nüfusun yüzde 40’ı. Niye karşı çıkıyorsun? Gençlerin siyaset yapma hakkı yok mu? Sadece gençler bayrak mı asacak? Gençlere güvenmeyen ülkenin geleceğine güvenmez. Bunlar gençlere güvenmiyor. Biz de diyoruz ki gençler geleceğimizdir, Türkiye’nin geleceğidir. Onun için siz her şeye layıksınız. O yüzden 18-25 yaşa, 9 milyon insanımıza siyasetin kapısını açıyoruz. Buna karşı çıkanların da hesabını 16 Nisan’da vereceğiz, değil mi?" ifadelerini kullandı.

Milletvekili sayısının 600’e çıkarılması konusundaki eleştirileri hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Sen bunu söyleyeceğine, bir tane milletvekilin bir senede 2 trilyon telefon, mektup parası ödemiş. Eğer o ödenmeseydi 10 tane milletvekilinin 4 senelik maaşıydı. Bırak bunları, geç bunları. Onun için dürüst olmak lazım" dedi.

Yüz binden fazla seçmene bir milletvekilinin düştüğünü anlatan Yıldırım, "Yan gel yat, CHP’nin mirasını, Atatürk’ün partisinin mirasını har vurup harman savur, tüket. Var mı böyle yağma? Bu sistemde daha çok çalışacaklar, milletin, sizin gözünüze girmeye çalışacaklar. Bunların sanatı konuşmak, herkesin bir kabiliyeti var. AK Parti olarak biz çalışa çalışa milletin önüne gidiyoruz, bunlar da konuşa konuşa milletin önüne gidiyor. Onlar konuşur, AK Parti yapar" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım’dan tek adam eleştirilerine cevap

Başbakan Yıldırım, ’tek adam’ eleştirilerini hatırlatarak, "Bunlar HDP ile çok sıkı fıkılar ya eş başkanlığa kafayı takmışlar, hadi sizin için bu uygun olabilir ama millet bunu istemiyor. Millet diyor ki cumhurbaşkanı tek olacak, patron da millet olacak. 80 milyon arkasında olacak. Patronun millet olduğu yerde tek adam olur ama milletin emrinde olur. Padişahlıkla, diktatörlükle bunu karıştırmayın. Meclis ilk defa üye seçecek, buna da karşı çıkıyorlar. Diyorlar ki yargı bürokrasisi kendi arasında seçsin. Milletin seçtiği mi doğru yoksa memurların kendi aralarında seçtikleri mi? Bunlarda milli irade, milli egemenlik duygusu da gelişmemiş" dedi.

Cumhurbaşkanının Meclisi feshedeceği yönündeki iddialara değinen Yıldırım, "Yeni sistemde cumhurbaşkanı Meclisi feshedecekmiş. Yok böyle bir şey. Yıldızlı kuyruklu yalan" açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte MHP Çankırı İl Başkanı Hidayet Çelik de kürsüye çıktı. Programa, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı.
Kaynak: iha