Başbakan Binali Yıldırım, “Amerika ile ilişkilerimizin mükemmel düzeyde olduğunu söylememiz doğru olmaz. Ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların artık geride bırakılması, geleceğe odaklanılması yönünde düşüncelerimizi muhatabımıza aktaracağız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ABD ziyareti sırasında gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim barajıyla ilgili açıklamalarına ilişkin, "Barajın yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne, yönetimde istikrar” dedi.

Yönetimde istikrar açısından barajın yüzde 10 olarak devam etmesinin düşünülebilir olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Ancak temsilde adalet noktasında seçim sistemi topyekun değiştirilecekse o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alınması gerekir" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, seçim kampanyasında seçim barajına yönelik bir taahhütte bulunmadıklarının altını çizerek, “Anayasa değişikliği kampanyasında bu sistem değişikliği ile Türkiye’de sürekli iktidar, sürekli istikrar döneminin başlayacağını, artık zayıf iktidarlar döneminin sona ereceğini söyledik. Ne seçim sistemi ne siyasi partiler kanunu, bunlarla ilgili kamuoyu ile paylaştığımız konu, taahhüdümüz olmadı. Bu konular gündeme getirilirse diğer partiler tarafından biz de her türlü öneriyi birlikte oturur artılarıyla eksileriyle değerlendiririz" ifadesini kullandı.

“Ciddi sorunlarımız var”

Başbakan Yıldırım, Türkiye-Amerika arasındaki ilişkilerin mükemmel olmadığını vurgulayarak görüşmeler hakkında şu bilgileri verdi:

"Amerika ile ilişkilerimizin mükemmel düzeyde olduğunu söylememiz doğru olmaz. Ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların artık geride bırakılması, geleceğe odaklanılması yönünde düşüncelerimizi muhatabımıza aktaracağız. Ayrıca bölgesel konularda da ele alacağımız meseleler var.”
Kaynak: iha