Beykoz’da referandum çalışmalarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u söylediği sözlerden dolayı eleştirerek, “Haddini bil. Edebini takın. Otur oturduğun yerde. Ya adam gibi otur adam gibi konuş, ya sus yada bu milletten özür dile” dedi.

Kurtulmuş Beykoz’da referandum çalışmaları kapsamında Çubuklu Beşevler Meydan’da vatandaşlarla buluştu. Meydanda toplanan Beykozlulara seslenen Kurtulmuş, yapılan Anayasa değişikliğini anlattı. Anayasa değişikliğinin Türkiye’yi ileri götüreceğini ve geçmiş kavgaların yaşanmayacağını anlatan Kurtulmuş, referandum sürecinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun asılsız iddialarda bulunduğunu söyledi. Son olarak CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları da eleştiren Kurtulmuş, ““Hergün sayın Kılıçdaroğlu devam etti. Efendim diktatörlük olur. Yüzde elli artı birle seçilen diktatör olur mu. Beş yıl sonra görevini bırakacak adam diktatör olur mu. Bunun da tutmadığını gördüler. Ondan sonra dedi ki, bir sabah kalkar Cumhurbaşkanı, muhtarları muhtarlığından alır dedi. Ne diyim. Allah akıl fikir versin. Söyleyecek bir şey yok. Gaza bastılar, herhangi bir şekilde bir şey üretemedikleri için en sonunda deniz muhabbeti çıktı. Adamın biri dedi ki, Allah akıl fikir versin. Dedi ki eğer 16 Nisan’da evet çıkarsa, evet çıkaranları denize dökeriz dedi. Haddini bil. Edebini takın. Otur oturduğun yerde. Ya adam gibi otur adam gibi konuş, ya sus yada bu milletten özür dile. Ha bu milletin lugatında, bakınız bu milletin lugatından başka bir lugatta denize dökmek yoktur. Denize dökmek nedir, bu milletin şanlı tarihinde vardır. Bu millet emperyalistleri ve uşaklarını denize döker. İzmir’de kahraman İzmir’de olduğu gibi. Bu millet sadece o tarihteki denize dökmekle uğraşmaz. Yeri geldiği zaman işte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Beykozlu kardeşlerimizin gösterdiği gibi 15 Temmuz’daki vatan hainlerinin, o emperyalistlerin uşaklarının kuyruklarının karşısına dikilerek, tankların, tüfeklerin karşısında onlara orada dur der, onlara aynı bayrağın altında aynı ezanın altında hadlerini bildirir geçer” şeklinde konuştu.

Bu seçimde bir çok ülkenin de taraf olduğunu ve ‘Hayır’ kampanyaları yaptığını hatırlatan Kurtulmuş, “Daha önce de pek çok kez seçim yaşadık. Adaylar çıktı, herkes söyleyeceğini söyledi, mücadele etti. Ama bu mücadelenin sonunda millet kimi seçtiyse başüstüne. Hiçbir seçimden sonra mızıkçılık yapmadık. Hiçbir seçimden sonra oyun bozanlık yapmadık. Bizim kültürümüz böyle. Bizim ahlakımız böyle. Bizim millete olan bağlılığımız böyle. Adam ‘denize dökeceğiz’ diyeceğine, desene ki bu millet ne karar verirse başım gözüm üstünedir, bir kelime söylersem namerdim desene. Bunu diyemediği için ‘Denize dökeriz’ diyor. Biz ilk günden itibaren ne diyoruz. Başımız gözümüz üstüne” diye konuştu.
Kaynak: iha