Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Ana muhalefet lideri tek ayak üstünde kırk yalan söylüyor” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Söke’de sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve muhtarlar buluşmasına katıldı. Bakan Zeybekci’ye Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, AK Parti Başkanı Ömer Özmen ve İlçe Başkanı Fatih Gürer eşlik etti. Bir çocuğun çiçek takdim ettiği Bakan Zeybekci, zeybek gösterisiyle karşılandı.

Bakan Zeybekci, konuşmasına Çanakkale şehitlerini anarak başladı. Zeybekci, “Vatan böyle olunur. Çanakkale’de destan yazıldı. 250 Bin ana kuzusu sadece Çanakkale’de vatanda için can verdi. 5 metre ötesinde düşman siperi olduğunu bile bile, mutlak şehit olacağını bile bile. Dilinde tekbirle şehadete yürüyen kahramanlara rabbim inşallah cennettin en güzel yerini verir” dedi.

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gerçekleştirdiği Aydın ziyaretinde söylediği sözleri eleştiren Bakanı Nihat Zeybekci, ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun yalan söylediğini ve milletin aklını karıştırdığını iddia etti. Zeybekçi, sözlerine şöyie devam etti: “Ana muhalefet partisi lideri dün Aydın’daymış. Bir insan tek ayak üstü kırk tane yalan söyler mi? Siyaset güven duyulan bir kurum olmalıyken, siyasetin kalitesini düşürüyorlar. Bu ülkede sorunları çözeceksek, bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaksak, bu ülkeyi bırak namerde, merde muhtaç etmeyeceksek bunu illaki siyaset eliyle yapacağız. Siyasetçi yalan söylememeli. Siyasetçi milletin duygularıyla oynamamalı. Yarın karşına çıktığında, yüzüne söylendiğinde yüzün kızarmayacak mı? Aydın’a geldiğinde muhtarlara söyleye söyleye şunu demiş, ‘Bir gün sabah kalkacaksınız, bakacaksınız ki muhtarlıklarınız kaldırılmış’ Bütün Aydın da sanki bunu bekliyordu. Acaba muhtarlıklar ne olacak. Onlar için 18. madde şöyle; ‘Cumhurbaşkanı kararname çıkarır’. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi bugün Bakanlar Kurulu kararnamesi niteliğindedir, kanunun altındadır. Anayasanın katbekat altındadır. Neden yalan söylüyorsun, milletin aklını karıştırıyorsun. Milli mücadele, Kuvayi Milliye’den bahsetmiş. Sen ne anlarsın efelerin ruhundan, sen ne anlarsın Kuvayi Milliye’den”

“Sistem hep dayatıldı"

Anayasa değişiklik paketine ve referanduma değinen Zeybekci, şunları söyledi: "Türkiye’de geçmişten bu güne mevcut sistem dayatıldı ve ülke sürekli darbelere zorlandı. İstikrar her yakalandığı anda çeşitli oyunlar oynandı. Milletimiz, Türkiye’de 2002 yılından bu yana sağlanan siyasi istikrarın bozulmasına bu kez izin vermeyecek".

Aydın’da otoyol ve serbest bölge müjdesi verdi

"Aydın bizim gözümüzün nuru" diyen Bakan Zeybekci; “Aydın turizmi, sanayisi, tarımı ve turizmi ile bu ülkenin göz nuru. Aydın Milletvekilimiz Abdurrahman Öz kardeşim, Aydın-Denizli otoyolunun temelinin atıldığı gün bıyıklarımı keseceğim demişti. Ben kesmesini istemiyorum ama 2017 yılı içinde bıyıkları kesecek. Biz Ege’yi tek bir parça olarak görüyoruz. İzmir-Antalya otoyolunun Aydın-Denizli arası olan kısmının inşaatı mutlaka başlayacak. İhalesi bitecek ve 2017 yılı içinde otoyolun inşaatı başlayacak” şeklinde konuştu.

Bakan Zeybekçi, Aydın Serbest Bölgesi’nin 2017 yılında kurulacağını söyledi. Bölge milletvekilleri ile birlikte çok uyumlu çalıştıklarını kaydeden Zeybekci, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Bunun en güzel örneği İzmir’de ESBAŞ, yaklaşık 22 Bin kişinin çalıştığı ve 8 milyar dolar civarında ihracatın tek bir yerden yapıldığı İzmir Serbest Bölgesi’dir. Ona benzer bir Aydın Serbest Bölgesi’ni inşallah 2017 yılında kuracağız. Aydın Serbest Bölgesi tarım teknolojileri ve tarım ürünleri ile ilgili muhteşem bir serbest bölge olacak”
Kaynak: iha