Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki öğretmenlerden oluşan heyet, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret ederek, mozoleye çelenk bıraktı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’da yürüyen heyet, mozoleye gelerek çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bakan Yılmaz, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Millet Mektepleri Başöğretmenliğini üstlendiğiniz ve ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutladığımız bu anlamlı günün 88. yıl dönümünde yurdumuzun dört bir yanından gelen öğretmenlerimizle manevi huzurunuzdayız. Gelecek nesillerimizi yetiştirmek için mesleğini özveriyle ifa eden tüm öğretmenlerimiz, bu kutsal görevde en büyük gücü ve azmi sizin milletin başöğretmeni olma vasfınızdan almaktadır. Ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın mimarı olarak gördüğümüz öğrencilerimizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirme gayretindeyiz. İlerleme kaydettiğimiz her alanı bir sonraki hedefimiz için basamak kabul ediyor, ülkemizin daha güçlü ve müreffeh bir ülke olması yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Köklü tarihimizden ve milli değerlerimizden aldığımız güçle öğrencilerimizi evrensel değerlerle buluşturacak; eğitim adına yaktığımız meşalemizi sonsuza dek gururla taşıyacağız. Ruhunuz şad olsun.”
Kaynak: iha