AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, 16 Nisan tarihinin geçmişte kalan 11 seçimden çok daha kritik ve önemli bir seçim tarihi olduğunu söyledi. 16 Nisan tarihinin Avrupa’ya verilecek en güzel cevap olduğunu belirten İnceöz, "Artık bizim dünyadan alacak bir demokrasi dersimiz yok. Demokrasi dersi almak isteyenler Türkiye’ye baksınlar" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, Aksaray Öğretmen Evinde düzenlenen AKİMDER Öncü Spor Tanıtımı ve Referandum İstişare Toplantısına katıldı. Buradaki konuşmasında anayasa değişikliği ve yeni hükümet sistemine değinen İnceöz, 16 Nisan tarihinin bugüne kadar Türkiye’de gelip geçen 11 seçimden çok daha önemli bir seçim tarihi olduğunu kaydetti. 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi milletin artık, ‘Ne olacak, kim kiminle koalisyon yapacak’ düşüncelerinin ortadan kalkacağını söyleyen İnceöz, "Bugüne kadar ülke olarak referandumlar, genel seçimler ve yerel seçimler dahil olmak üzere 11 tane seçim yaşadık. Bu 11 seçimi gerçekten bir kenara bırakıyorum, 16 Nisan tarihi, 11 seçimi toplayın, çarpın, emin olun ki, 16 Nisan tarihi bütün seçimlerden çok daha kritik öneme sahip bir referandum süreci. Artık, seçimden sonra 7 Haziran akşamı olduğu, 8 Haziran sabahı olduğu gibi hükümet kurulacak mı, kurulmayacak mı, 258 milletvekili var ama birileri de çıkıp bu hükümetin ortağı olacak mı, olmayacak mı demeyeceğiz. Yine o dönemde yaşadığımız gibi bir seçim hükümeti kurmak zorunda kalmayacağız ve bu seçim hükümetinde HDP gibi parlamentoda temsil edilen parti temsilcisine de bakanlık teklif etmek zorunda kalmayacağız. İşte o günkü şartlar buna bizleri mecbur kıldı. Peki, nereden mecbur kıldı? Anayasadan. İşte sistemin bütün tıkanıklıklarını bertaraf edecek, yasama ve yürütmeyi ayıracak, yürütmenin, hükümet etmenin krizini ortadan kaldıracak. Zaman kaybetmeyecek, hızlı, etkin karar aldıracak, yasamanın kendi faaliyeti içinde, yürütmenin kendi faaliyeti içerisinde ve hepsinden önemlisi 5+5 yıl seçilecek olan Cumhurbaşkanının, yürütmenin siyasi, hukuki, cezai sorumluluğuyla beraber milletimize hesap verebilir olması, millet iradesinden başka bir odağı kaynak görmemesi de mevcut düzenlemelerin en önemli maddelerinden biri. Onun için diyoruz ki, istikbalimiz için istikrar çok önemli. Bu coğrafya da çok önemli. Onun için 16 Nisan’da evet demeliyiz" dedi.

"Güçlü bir evet Avrupa’ya verilen en güzel cevaptır"

16 Nisan tarihinde güçlü bir evet çıkmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken İnceöz, "Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Biz aziz milletimizin ferasetine yürekten inanıyoruz. Güçlü bir ’evet’in çıkması çok önemli. Güçlü bir evetin buradan çıkması, Aksaray’dan, Türkiye’den güçlü bir ’evet’in çıkması bugün Avrupa’ya da verilecek en güzel cevaptır, dünyanın öbür ülkelerine de verilecek en güzel cevaptır. Aynı zamanda gözleri yaşlı ve mazlum Türkiye’de 16 Nisan’da çıkacak sonucu aynı şekilde bekleyen tüm mazlumların umudu açısından da çok önemli. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ülkemiz adına hayallerimiz var, hedeflerimiz var. 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. İşte bugün 18 Mart gibi anlamlı bir günde Çanakkale şehitlerimizi andığımız, zaferimizin yıl dönümünü andığımız bir günde 15 Temmuz adına önemli bir dönemdeyiz. Şehitlerimiz adına, gazilerimiz adına, emanetleri adına. İşte o sorumluluk içerisinde sistem değişikliği ülkemiz için şahsi değil, bir şahıs meselesi değil, bir memleket meselesi. Tam vatandaşlarımıza sesleniyorum buradan. Bundan önce hangi partiye oy vermiş olursak olalım, ne olursa olsun, bu memleket meselesinde, ülkemizin sistem meselesinde, sistemin kalıcı, şahsa bağlı olmamak üzere inşası konusunda 16 Nisan’a kadar kararımızı evet yönünde vermeliyiz. Bu memleket meselesi için, çocuklarımız, gençlerimiz, güçlü Türkiye için, mazlumlar için ve büyüyen, gelişen büyük bir Türkiye’nin sacayağı için önemli 16 Nisan" şeklinde konuştu.

"Demokrasi dersi almak isteyenler Türkiye’ye baksın"

Türkiye’nin artık bir demokrasi dersine ihtiyacı olmadığını belirterek demokrasi dersi almak isteyenlerin Türkiye’ye bakması gerektiğini dile getiren İnceöz, "Bakın bugün 15 Temmuz’dan sonra çok önemli projelerimizin hiç birini durdurmadık. Neden? İnancımızı milletimizden alıyoruz. İşte diyoruz ya, işimiz hizmet, gücümüz millet. Milletimiz veriyor o gücü bize. Korkmuyoruz, İstiklal Marşımızın ilk kelimesinde olduğu gibi. Korkacak bir durum yok. Bir can var, vatan ise gerisi teferruat diyen aziz, asil ve kahraman milletin temsilcileri olarak da korkmak bize asla yakışmaz. Yakışmadığını da 15 Temmuz’da net duruşumuzla dünyaya haykırdık. Artık bizim dünyadan alacak bir demokrasi dersimiz yok. Demokrasi dersi almak isteyenler Türkiye’ye baksınlar. Türkiye her alanda, ekonomide, değişimde, dönüşümde, gelişimde, dünyaya örnek bir ülke. İşte bundan korktukları için, bundan çekindikleri için, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında ülkemize saldırmaktalar. Biliyorlar ki onu yıpratırlarsa, onu milletin gözünden ve gönlünden düşürürlerse belki amaçlarına ulaşabilirler. Ama bilmiyorlar ki, bu milletin liderinin arkasında, ülkesinin geleceğine, bekasına sahip çıkan bir iradesi var" dedi.
Kaynak: iha