'Poesia' gemisi, ikinci kez Marmaris'te 
 
MSC Cruises firmasına ait Panama bandıralı ''Poesia'' isimli yolcu gemisi Marmaris'e geldi.  
 
İlçeye ikinci seferini yapan geminin yolcuları için Marmaris Liman İşletmeciliği AŞ tarafından karşılama töreni ve Christmas kutlaması yapıldı. Halk oyunları gösterisi sunulan karşılamada, Noel Baba kıyafeti giymiş bir görevli tarafından yolculara çeşitli hediyeler verildi. Yolcuların büyük kısmı Marmaris Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaparken, bazıları da otobüslerle Dalyan turuna katıldı.

Gemide, çoğunluğu Alman, Fransız ve Amerikalı 2 bin 721 yolcu ve bin personel bulunduğu açıklandı.

Cenova, Katakalon, Pire, Rodos, İskenderiye, Limassol, Marmaris, Girit, Napoli ve Cenova rotasının izleyen geminin Akdeniz turunun 12 gün sürdüğü kaydedildi.

-MARMARİS'E 2 SEFER DAHA YAPACAK-

Yaz döneminde İstanbul ve İzmir'e seferler düzenleyen geminin, Marmaris'i de rotasına dahil ettiği ve kış döneminde ilçeye 2 sefer daha yapacağı öğrenildi. Marmaris'e ilk seferini 3 Aralıkta yapan gemi 3 bin yolcu getirmişti. Geminin haftalık turlarına 150 Türk yolcunun da katıldığı, fiyatların 680 ile bin 700 avro arasında değiştiği belirtildi.

İtalyan stiline göre dekorasyonu yapılan geminin mutfağında İtalyan usulu yemeklerin ağırlıklı olduğu, açık büfede Türk döner ve kebabının da yer aldığı kaydedildi. Poesia'nın 2008 yılının Nisan ile Kasım ayları arasında İstanbul ve İzmir'e 30 sefer yaptığı ve 90 bin yolcu getirdiği açıklandı.

-GEMİNİN ÖZELLİKLERİ-

2008 yılında Fransa'da yapılan lüks İtalyan yolcu gemisi 295 metre uzunluğunda ve 60 metre yüksekliğinde. 15 katlı olan gemide bin 275 kabin bulunuyor.

20 süit kamaranın yer aldığı gemide, ikisi büyük olmak üzere toplam 3 yüzme havuzu, sauna, masaj odaları, mini golf sahası, basketbol sahası, tenis kortları, casino ve gösteri salonları yer alıyor. (aa) 

Editör: TE Bilişim