Bergen Denizcilik'e ait biri 36,318 DWT diğeri 35780 DWT iki Türk Bayraklı dökme yük gemisi gemisökümüne gönderildiği yönünde bilgiler haftalık broker raporlarında yer aldı.

SeaNews Turkey sitesinde de yayınlanan haftalık Lion Brokerlik kuruluşunun haftalık raporuna göre, söküme gönderileceği duyurulan gemilerden 36,318 DWT'luk YASİN C, 1982 yılında Japonya'nın Imabari Tersanesinde inşla edilmişti. 4x25 ton kreyynleri olan gemi 5 ambarlıydı. Habere göre Gemi LDT başı 484 $ bedelle Bangladeş merkezli gemisökümcülere satıldı.

Rapora göre, Bergen Denizcilik'e ait gemisökümüne giden bir diğer gemi ise SERVET Y oldu. 1983 yılında Sunderland/İNGİLTERE'de inşa edilen SERVET Y, biri 36 ton, 3'ü 25 ton olmak üzere 4 adet kreyne ve 5 adet ambara sahip. Lion Shipbroker haftalık raporuna göre, geminin Hindistan merkezli gemisökümcülere  480 LDT bedelle satıldığı belirtildi. 

Bergen denizcilik: İşlem gerçekleşmedi

Öte yandan gemilerin sahibi Bergen Denizcilik; DenizHaber.Com'â yaptığı açıklamada "Böyle bir satış henüğz gerçekleşmiş değildir" dedi.

Açıklamada şöyle denildi:

“YASIN C VE SERVET Y ADLI DÖKMECİLER SÖKÜME” adlı haberiniz gerçekleşmiş değildir. Böyle bir haber yayınlamadan önce, haberin doğruluğu ile ilgili söz konusu şirketle görüşmeniz gerekiyordu. Kaynak belirtmeden yayınladığınız bu haberler, sitenizin kimliğine hiç yakışmıyor. Ayrıca gerçek dışı yayınladığınız haberler, Türk armatörüne zarar vermektedir. Sözü geçen haberin sitenizden kaldırılmasını ve bu tür konularda daha hassas olmanızı rica ederiz.  Bergen Denizcilik, bu haberden dolayı oluşacak kayıp ve zararlar için gerekli hukuki işlemleri başlatma hakkını saklı tutar."

YASIN C

Arşiv Fotoğrafı:  "M/V Yasin C" gemisi

 

Editör: TE Bilişim