Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Temmuz Ayı İhracat Rakamlarını Aliağa’da Petkim Petro Kimya Holding’de düzenlenecek toplantıyla açıklayacak. Aliağa Ticaret Odası’ndan edinilen bilgilere göre, ekonomi dünyasının merakla beklediği Temmuz ayı ihracat rakamları İzmir’in Aliağa ilçesinde açıklanacak. 1 Ağustos Pazar günü saat 10.30’da Aliağa’da bulunan Petkim Petro Kimya holding A.Ş tesislerinde düzenlenecek törenle rakamlar kamuoyuna açıklanacak.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye ihracatının önemli bir bölümünün Aliağa’dan gerçekleştiğine dikkati çekerek, “Türkiye İhracatçılar Meclisi ihracat rakamlarını her ay bir başka bölgede gerçekleştiriyor. Temmuz Ayı İhracat Rakamlarının kamuoyuna açıklanacağı yerin Aliağa olarak belirlenmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Demir Çelikten, Petro kimyaya, Rafineriden enerji sektörüne, liman ve deniz ticaretinden gemi söküme kadar bir çok farklı sektörde Türkiye’nin yüzünü güldüren Aliağa’nın ülke ekonomisine katkıları her geçen gün artmaktadır. Bölgemizin daha planlı ve bölgesel potansiyelin ihtiyaç duyacağı makro yatırımların gerçekleşmesi yönünde bu toplantının olumlu katkıları olacağını düşünmekteyiz” dedi.

Temmuz ayı İhracat Rakamlarının Aliağa’da açıklanacağı 1 Ağustos Pazar günü yapılacak törene Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi katılacak. Törende, en fazla ihracat yapan 3 firmaya da ödülleri verilecek. 1 Ağustos Pazar sabahı saat 10.30’da başlayacak toplantı, saat 13.00’de öğle yemeği ile sona erecek.

Editör: TE Bilişim