Petkim’den 2 milyar $ gelmezse denge bozulur’  
 
ÖzelleŞtİrme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Danıştay İdari Dava Daireleri’nin aldığı karar çerçevesinde, Petkim’in Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu’na devredilmeyeceğini söyledi. Devrin, ancak Şubat sonuna kadar esastan karar olumlu çıkarsa mümkün olabileceğini belirten Kilci, 2 milyar 40 milyon dolarlık devrin yapılmamasının kamu finansmanını olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Danıştay İdari Dava Daireleri’nin son kararına itiraz mekanizmasının olmadığına dikkat çeken Metin Kilci, kararın ilgili daireye gönderileceğini ifade etti. İlgili dairenin konuyu esastan inceleyeceğini vurgulayan Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci, “O sürecin ne kadar süreceğini bilmemiz söz konusu değil” dedi.

Devrin yapılmayacak olmasının alıcılar açısından finansman sürecinde ciddi bir zorluk yarattığını ifade eden Kilci, “2 milyar doların kamu finansmanı açısından son derece büyük bir önemi var. Bu paranın mümkün olan en kısa zamanda tahsil edilmesi, 2008 yılında kamu finansmanına önemli bir oranda katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

vatan

Editör: TE Bilişim