Maersk Line CEO'su Soren SKOU Hong Kong'da yapılan basın toplantısında; global denizcilik sektöründe uzun süren çökme sonrası karlılığı sürdürebilmek için 1 Kasım'dan itibaren "büyük" fiyat artışlarının geleceğini bildirdi.  

Maersk'ün zaten gemi kapasitesinin %10'unu pazardan çektiğini anlatan Maersk CEO'su; kış boyunca da devam edecek düşük sezon öncesi pazardan önemli oranda kapasite çekilmesini beklediklerini söyledi.

Son fiyat artışlarının etkili olacağını umduklarını ve pazardan kapasite çekilmesiyle birlikte makul bir başarı beklediklerini söyleyen Soren Skou; Fransız deniz taşımacılık devi CMA CGM ile de kapasite çekilmesi konusunda bir anlaşmaya vardıklarını belirtti.

SKOU şirketin amacının küresel konteyner nakliye sektöründe bugünkü yüzde 15'lik pazar payını korumak olduğunu söyledi.

"Fiyatları yükselttiğinizde her zaman pazar payı kaybetme riskiniz vardır, ama biz 2011 yılında olduğu gibi bu yıl da pazar payımızı aynı seviyede muhafaza etmeyi başardık - yüzde 15" diyen Soren Skou; "Kar edebilir bir seviyeye gelebilmek için navlun artışına ihtiyacımız var, ve henüz orada değiliz. Kapasitede de düzenleme yapmamız gerekli çünkü makul fiyata satamayacağımız kapasiteyi pazara arz edemeyiz" şeklinde konuştu.  

"Maersk CEO'su Aklını Kaçırmış Olmalı"

Maersk Line CEO'su Soren SKOU'nun 'Kasımda büyük fiyat artışı var" şeklindeki sözlerine tepki Hong Kong Yük Taşıtanlar Konseyi Direktörü Sunny Ho'dan geldi. "Kasım ayında genel bir navlun artışı mı? Aklını kaçırmış olmalı!Kasım ayına doğru piyasalar zaten iyice zayıflayacak ve bizzat Kasım ayı da tam bir çukur" yorumunu yaptı.

Ancak, diğer önemli hat operatörleri OOCL ve COSCO'nun da fiyat artışı için planlar yaptıkları ve muhtemelen Maerk'ü izleyecekleri söyleniyor.

Editör: TE Bilişim