London Drewry Denizcilik Araştırmaları Merkezinin aktardığına göre, spot navlum fiyatlarındaki son artışın bitmesi beklenmemektedir ve denizciler yıl içinde ani düşüş kapasitelerine karşı kendilerini güvence altına almalılar. Yılın ilk haftasında %28 azalan doğu-batı navlun oranları Hong-Kong-Los Angeles konteynır navlun göstergesi ile artışa geçmiştir. Bu gösterge her bir FEU için 396 dolardan 1832 dolara yükselmiştir diğer hafta orada kalmıştır.

NewYork MarineLink.com'un yayınladığı rapora göre Transpacific Dengeleme Anlaşmasına katılan denizcilik şirketleri, FEU başına navlun fiyatlarını başarıyla artırdı. Aynı durum Asya-Avrupa ticareti için de geçerlidir. Ocağın ilk iki haftasında Şangay ve Rotterdam arasındaki Dünya Konteynır İndeksi göstergesi %41 oranında, FEU başına 1335 dolara fırladı.

Drewry, navlun oranlarının yılın ikinci yarısında ana paralarından tüketen armatörlerin kapasitelerini azaltmalarıyla yükselişe geçeceğini bekliyor. Anı zamanda şirket 2010'un bir tekrarının kaçınılmaz olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

Editör: TE Bilişim