SeaNews Turkey'de yer alan habere göre; Damen Tersanelerinin yan kuruluşu olan Damen Trading, Hollanda merkezli Mariserve adlı şirkete Mercury adlı pilot teknesinin satışını duyurdu. Mercury, Holanda Kılavuz Kaptanlar Birliği'ne (Dutch Pilots Corporation) ait bir kılavuz kaptan teknesi iken Damen satışa aracılık etti.

Mercury, Damen'in satışına aracılık ettiği Hollanda Kılavuz Kaptanlar Birliğine ait Kılavuzluk Hizmet Teknelerinden dokuzuncusu.

Hollanda Kılavuz kaptanlar Birliği, Hollanda Hükümeti ile yaptığı anlaşma uyarınca 2020 yılına kadar tüm Hollanda liman ve suyollarında kılavuzluk hizmetlerini verme imtiyazına sahip bulunuyor.

Satılı yapılan 9 kılavuzluk teknesi içerisinde Mercury gibi küçük hizmet teknelerinden 55 metre uzunluğunda büyük kılavuzluk istayon gemilerine kadar çeşitli boyutta hizmet tekneleri bulunuyor. 

Damen Trading'in satışları özel broker olarak yürütüyor. Konuyla ilgili  SeaNews'a bilgi veren Damen yetkilisi; "Bir sonraki pilot tekneleri kullanıma girince, bu işbirliğini önümüzdeki birkaç yıl boyunca devam ettireceğiz." dedi.
 
Damen Trading and Chartering'in Kıdemli Satış Müdürü Michel Radjiman, "Hollanda Kılavuz Kaptanlar Birliği ile birlikte çalışmalarımızda mükemmel bir işbirliği geliştirdik ve bize güvenlerini gösderdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTO: Soldan sağa sözleşme imzasından sonra: Bay T. de Vos (Filo Yöneticisi-Hollanda Kılavuz Kaptanlar Birliği), Bay M. Radjiman (Satış Müdürü, Damen Trading & Chartering), Bay P. Kapitein ( Mariserve Yöneticisi)
 
Kılavuz Kaptanlar Birliği Genel Müdürü Sn. Bentinck, "Damen Trading'ten aldığımız cazip hizmetten ve bu işbirliğinin tam olarak aramış olduğumuz sonuca ulaştığından çok memnunuz" dedi.
 
Damen, geçmişte birçok kez Mariserve ile çalıştı. Kaptan / Armatör, Bay Kapitein, "Damen Trading, bir vesile ile bir itici röporkör satmamıza yardımcı oldu ve son 9 yıl boyunca biz onlardan üç gemi satın aldık. Damen Trading ile çalışmak her zaman bir zevkti." şeklinde konuştu.
 
Mercury adlı pilot motorunun satıştan sonra ado  Sirocco olarak değiştirildi.

Editör: TE Bilişim