Almanlardan Denizciliğe Destek Yok

Alman denizcilik firmaları, banka temsilcileri ve hükümet ile yaptıkları görüşmede "kendi imkanlarınızla krizinizi çözün" yanıtı aldılar. 
 
Alman Denizcilik firmaları ekonomik krizi aşabilmek için Alman hükümetinden bekledikleri yardımı alamadı.

Önde gelen Alman Denizcilik firma ve banka temsilcileriyle Alman Hükümeti arasında yapılan görüşmede ek bir yardım yapılamayacağı, kendi imkanlarıyla krizi aşmaları tavsiyesiyle karşılaştılar.

Dünyanın en büyük denizcilik bankaları arasında sayılan Alman Bankaları kredilerini geri ödemeyen Denizcilik firmalarının gemilerini satışa çıkarmak zorunda kalacaklarını açıkladılar.

Alman Gemi nakliyatçılar Birliği (VDR - Verband Deutsche Reeder ) sözcüsü Ralf Nagel, gemi nakliyatçılarının gemilerini ucuz fiyata satmamak için krediye ihtiyaçları olduğu söyledi.

Kredi temin edilememesi durumunda gemilerin damping fiyatlarıyla çok ucuza elden çıkarılmak tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını bildirdiler. Ekonomik durgunluk yüzünden Alman Denizlik firmaları kapasitelerinin altında yük taşıyabiliyor, Alman tersaneleri yeni gemi siparişi alamıyor.

Çin ve Kore milyar dolarlık destek veriyor

Öte yandan, Alman Tersaneler Birliği ve Alman Gemi nakliyatçıları, Çin ve Kore'nin krizden aşılması için milyar dolarlık destekler verdiklerini, Alman Gemi Sektörünün de buna ihtiyacı olduğunu açıkladılar.
 

Editör: TE Bilişim