Finansman krizinden buyana nakit zenginlerinin boy gösterdiği ikinci el gemi marketinde beklide tarihinde görülmemiş bir anlaşmaya imza atıldı. Lomar Shipping, Allocean’un filosunda bulunan 26 geminin alımı için anlaşmaya vardı.

Logothetis ailesinin denizcilik şirketi Lomar Shipping İngiltere merkezli Allocean firmasının filosundaki 26 gemiyi kendi filosuna katmak için anlaşma imzaladı. Libra Group’un denizcilik kolu Lomar, 26 gemi için firmaya sadece 325 milyon dolar ödeyecek. Brokerler 26 gemiden oluşan filonun kriz öncesindeki değerinin bir milyar doların üstünde olduğunu belirtiyor. Bu anlaşma dökme kuru yük ve konteyner gemileri, LPG, platform ikmal gemileri, römorkörler, bir adet kimyasal tanker ve bir adet de ürün tankerini içeriyor.

Logothetis bu filo alımıyla birlikte denizciliğe yeniden girmiş oldu. Şirket 2004 ile 2006 yılları arasında 67 gemi satmıştı. Aile ayrıca, gayrimenkul, otel, enerji ve uzay leasing alanlarında faaliyet gösteriyor.

55 tankerin kontrolünü aldı Bir diğer büyük anlaşma ise tanker marketinde yaşandı. Nordic Tankers, Clipper Group’un kimyasal tanker filosunun operasyonunu yapmak için anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre Clipper Group beş şirketteki % 31’lik hissesini Nordic Tanker’e devredecek.

Ayrıca bu beş armatörlük şirketteki azınlıktaki armatörler de %12’lik hisselerini Nordic Tanker’e devredecek.  15 tankeri bulunan Nordic Tankers bu anlaşmayla birlikte Clipper’e ait 55 kimyasal ve ürün tankerinin de operasyonlarından sorumlu olacak.

Editör: TE Bilişim