Gemi, Nijerya'daki petrol sahalarında yaptığı iki haftalık bir yolculuktan sonra 15 Temmuz'da İspanya'ya geldi. Haziran ayı sonunda Escravos limanından BP rafinerisine doğru yola çıktı. Limana ulaştıktan sonra kaptan, mürettebat üyelerinin virüs belirtileri gösterdiğini bildirdi.

Liman otoriteleri sekiz mürettebat üyesinin COVID-19 pozitif olduğunu ve geminin zorunlu olarak iki haftalık karantina için demirde kalacağını doğrulandı.

Güney Kore'deki Hyundai Samho tersanesinde inşa edilen 157.000 dwt tankeri bir yıl önce sahiplerine, TOP Ships of Athens’e teslim edilmişti.

COVID-19'un denizlerde ortaya çıkan son vakaları, devam eden zorluğun altını çiziyor. Bu haftanın başlarında Hapag-Lloyd, ABD bayrağı olan Philadelphia Express ve St. Louis Express'te pozitif COVID-19 vakalarını doğruladığını bildirdi. Philadelphia Express şu anda Virginia, Norfolk'ta demirlenirken, St. Louis Express şu anda Savannah, Georgia’da demirde.

Temmuz ayı başlarında, Danimarkalı ürün tankeri Samus Swan, gemide onaylanmış yedi COVID-19 vakası nedeniyle Algeciras limanında karantinaya alınıştı. Çinli yetkililer de 26 Haziran'da MSC Flavia gemisi Çin'in Ningbo kentine vardığında 11 pozitif virüs vakası bildirmişti.

Editör: TE Bilişim