Güney Ege denizinin mitolojik tanrılarının ölümsüzleşerek hükümdarlıklarını ilan ettikleri kutsanmış gök mavisi iksirli sularıyla dinginleşen Fethiye körfez­inde yaşam, doğal mimarinin ince çizgileriyle büklüm büklüm olup yeniden şekillenmiştir. Dünya’nın

Güney Ege denizinin mitolojik tanrılarının ölümsüzleşerek hükümdarlıklarını ilan ettikleri kutsanmış gök mavisi iksirli sularıyla dinginleşen Fethiye körfez­inde yaşam, doğal mimarinin ince çizgileriyle büklüm büklüm olup yeniden şekillenmiştir. Dünya’nın en harika koylarını inci tanecikleri gibi işleyerek bizlere armağan eden kainat, bu cömert sunumu ile ülkemizi ayrıcalıklı kılmıştır.
 
Mavi ile yeşilin en güzel tonlarının birbirine sarılarak yarattığı renk armo­nisinin oluşturduğu görüntü selinde rüyalar alemine yol alıyoruz. Böylesine etkileyici ve göz kamaştırıcı manzara içinde, turkuazın kıyıları okşayan suların üstüne sere serpe uzanarak oluşturduğu ilginç motifler, bu müthiş gösterimi adeta efsaneleştiriyor. Seyre çıkılan bütün mavi tur rotalarındaki izlerde Göcek koylarında yaşanan unutulmayacak anılar saklıdır. Farklı kültürlere, dinlere, dillere ve ırklara sahip ülkelerin insanları, Güneş’in sımsıcacık ışıklarının içimizi ısıtmaya başlaması ile birlikte ortak duyguların, düşlerin ve umutların paylaşıldığı Ege ile Akdeniz’in can sularına yelken açarlar. Amaç, denizin keyfini çıkarmak, mavi dünyanın coşkularında özgürlüğün ufkuna ulaşıp huzu­ru yakalamaktır.
 
Bu denizlerde kaygıya, bunalıma, çıkar ilişkilerine, bencilliğe ve haksızlıklara yer yoktur. Doğanın egemenliğinde mutluluğun, sevginin ve aşkın hüküm sürdüğü antik suların derinliklerinde kaybolan yalnızlığınızın ezgileri bir daha size ulaşamayacaktır. Bütün duygularınız buralarda harman­lanarak birbirine karışır ve yepyeni yaşam anlayışı ile belleğinizde canlanır.
 
Bodrum yarımadasından nazlı nazlı süzülerek gelen Karayel, Knidos’a yaklaştıkça sertleşerek denizi azdırır. Kabaran suların üstünden koparak antik kent Knidos’u çılgınca döven dalgaların ürkütücü sesi, binlerce yıllık muhteşem tarihin sessizliğinde kaybolup gider. Kayalarda patlayan dalgaların bütün izleri bu muhteşem Knidos’un sırlar dünyasının kapılarını insanoğluna aralar.
 
Badem ağaçlarının taç gibi açmış çiçeklerinin görselliğinden, Dalyan’ın o eşsiz sazlıklar diyarına ve oradan da Dünya’da bir başka benzeri olmayan günlük ağaçlarının saklandığı koya uzanan mavi yolda her an alternatif doğa sunumları ile karşılaşabilirsiniz. Nefeslerin tutulup, bütün güzel duyguların zirveye taşındığı, sözlerin artık anlamını yitirerek kaybolduğu ve insanca düşüncelerin yeşerdiği Ege ve Akdeniz’in egzotik sularına doğru yelkenleri coşturalım.