Yunan Savaş Gemisinden Karagöl'e Ziyaret

Korsanların elinden 1,5 milyon dolar fidye ile kurtulduktan sonra önceki gün yine bir korsan saldırısından kurtulan kimyasal tanker Karagöl'e Yunan Savaş Gemisinden nezaket ziyareti.

Ayder Tanker Genel Müdürü Haldun Dinçel'in DenizHaber'e yaptığı açıklamaya göre ziyaret şöyle gerçekleşti:

19/02/2009 sabah 0900 lt da Yunan savas gemisi (F-454) komutani Commodor Antonios Papaionnaou gemi telefonunu ile kaptan Mehmet Gurdağ'ı arayarak gemiyi 20/02/2009  saat 1500 lt de ziyaret etmek istediğini bildirdi ve bu konuda Kaptanın niyetini sordu. Kaptan gemiyi ziyaret edebileceğini iletti

Yunan Savaş gemisi F-454, Karagölo gemisine Yemen kıyısı safety koridora girişinden itibaren 2 tam gün boyunca,Korsan saldırılarına karsı korumak üzere zaman zaman 10 gemilik grubun başına, zaman zamansa Karagöl gemisinin sancak bordasında gelerek eskortluk yaptı.

Yunan savaş gemisi karagöl'e saldıran korsanlara müdahale etti

Yunan Savaş gemisi 19/02/2009 tarihinde 11:00 civarlarında Somali Korsan saldırısına da müdahale ederek olası kaçırma olayınıda engelledi.

Gemi komutanı 20/02/2009 tarihinde saat 12:10 lt de Kaptanı tekrar arayarak geliş saatinin 1400 lt uygun olabilecegini söyledi.

Gerekli olacak manevra sekli ve hizi her 2 gemide ayarlandı.

Yunan gemisi komutani gemiye saat 1405 lt'de gedi. Yanında 1 Yunan subay, 1 Danimarkalı subay ve 2 adet deniz komandosu ve geldigi zodyak botunda 2 adet deniz askeri bulundu.

Komutan korsan saldirilari hakkında kendi görüşlerini iletti ve gemiye bu konular hakkindaki fikirlerini sordu.

Edinilen bilgiye göre önceden korsanlarca kaçırılan Karagöl gemisiyle bu konuda yararlı bir işbirligi ve  bilgi alışverişi gerçekleşti.

Cok dostane bir hava içerisinde gecen ziyaret 1 saat civarında sürdü.

Kaptanın verdiği bilgilere göre Yunan komutan görüşmede  gerçekten çok kibar ve de anlayisli bir görüntü sergiledi ve aşağıdaki  fotograflarda da görülecegi gibi Komutan Karagöl personeliyle fotograf çektirme nezaketinde bulundu.
 
Yunan  Komutan, gemiye gelirken Karagol gemisine hediye olarak kendi gemisinin armasi ve kodu bulunan sapka ve anahtarliklar getirdi.

Komutan gemiden 1505 lt de ayrildı.

Yunanlı komutan elyazısıyla mektup yazdı ve bıraktı

Ayrica gemiye gelirken Kaptana  aşağıda görebileceğiniz bir de mektup sundu. Mektupta komutan el yazısıyla "Uzun bir süre korsanların elinde kalan ve yakın zamanda yine benzer bir macera yaşayan Türk Gemisi  Karagöl'ün yakınında bulunmak fırsatını değerlendirerek ziyaret etmek istedim. Hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum" diyor.

Karagöl kaptanının ifadesine göre Uluslararası denizcilik anlayışı çerçevesinde 10 gemilik bir konvoyda Karagol gemisine cok daha özel bir yaklaşım oldu ve tam bir işbirliği gerçekleşti.

Ayder Tanker Genel Müdürü Haldun Dinçel "Geminin işletemcisi ve armatoru olarak bu sıcak ilgi ve yaklaşımdan dolayı basta Yunan gemisi komutanı Commodor Antonos Papaioannou ve gemisine şükranlarımız sunarız." dedi.

Editör: TE Bilişim