Arkas Denizcilik tarafından 1963 yılından beri temsil edilen dünyanın önde gelen armatörlerinden Senator Lines (eski adıyla DSR “Deutsche Seereederei Rostock”), 2005’te ‘Yılın Acentesi’ ödülüne Arkas Denizcilik’i layık gördü.

Dünya genelinde bir çok acente arasından yapılan seçim sonucu alınan ödülün töreninde Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a bir plaket sunuldu. Arkas Denizcilik üretkenlik, karlılık, disiplin, sisteme uygunluk, finansal yapının sağlamlığı gibi değerlendirmeler sonucunda bu ödülü üçüncü kez alıyor.

Senator Lines Avrupa, Orta ve Uzak Doğu, Asya, Kanada, Güney Amerika ve tüm Akdeniz’de büyümekte olan güçlü dünya pazarlarına 750.000 TEU toplam kapasite ve 120 konteyner gemisiyle servis veriyor. Alman tersanesi Bremer Vulkan’ın yan kuruluşu olarak sektöre adım atan Senator Lines, daha sonra Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesiyle, Doğu Alman kamu kuruluşu olan Deutsche Seereederei Rostock (DSR) şirketinin hat taşımacılığı departmanı ile birleşerek bugünkü konumuna kavuştu.

Soldan sağa; Richard Pariente, Murat Denizeri, Galip Soykan, Lucien Arkas, Merih Çağlar, Nevres Uğuz, Özgür Aktaş, Murat Şahin

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim