RUSLAR MİSİLLEME YAPIYOR

Rusya Federasyonu, Türk Boğazlarından geçen gemilerin, Trafiğin yoğunluğundan kaynaklanan beklemelerden dolayı, Rusya Limanlarına giden Türk bayraklı gemileri günlerce, bazen haftalarca liman dışında bakletmeye başladılar.

Rusya'nın Türk gemilerini kendi limanlarının açıklarında bekletmelerinin sebebini açıklamazken, Konu ile ilgili görüştüğümüz  yetkililer bu beklemelerin Türk Boğazları Kuzey ve Güney girişlerinde yoğun trafikten dolayı Rus gemilerinin beklemesine Youwin misilleme olarak yaptıklarını tahmin ettiklerini" ifade ettiler.

Türkiye ve Rusya arasında yeni bir krize sebeb olacak bu uygulamanın, en son Novorossiysk limanında Türk Bayraklı gemilerin iskeleler boş olduğu halde 22 gün beklettiklerini ortaya çıktı.

10 Mayıs'ta İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak olan 163 ülkenin katıldığı IMO MSC-80 toplantısında; Türk heyetinin konuyu gündeme getirip getirmeyeceği belirsizliğini koruyor.  Ancak Rusya'nın bu misillemesi karşısında Türk Dışişleri Bakanlığının nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor.

DenizHaber.Com-Özel.

Editör: TE Bilişim