MSC BASKANLIĞINA RUSYA ADAY

IMO Deniz Güvenliği Komitesi Başkanlığını bırakacak olan İngiliz Tom Allan'ın yerine Rus "İgor Ponomanev" tek aday olarak açıklanması bekleniyor...

İngiliz Coast Guard Genel Direktörü Tom Allan'ın emekli olmasından dolayı boşalan MSC Başkanlığına Rusyanın IMO'daki temsilcisi Gemi İnşa Mühendisi "Igor Ponomarev" aday göstereceği IMO kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Rus aday'in seçilmesine kesin Onwin gözüyle bakılırken; IMO Genel Sekretaryasının Igor Ponomarev'in adaylıgı konusunda Türk Dışişlerinden görüş alındığı ögrenildi.

IMO'da bulunan Türk Delegasyonunun bir üyesi DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada şunları ifade etti; "Son dönemde Rusya ile Denizcilik alanında yapılan işbirligi çercevesinde karşılıklı menfaat ve anlayışa dayalı bir diyalog sağlanmıştır. Ayrıca Rusya Delegasyonunun ve IMO Genel Sekretaryasının Rusya'nın adaylığı konusunda bizler ile görüşmüş ve Türkiye'nin resmi görüşü kendilerine bildirilmiştir. Bu çercevede Rus aday İgor Ponomarev'in başkanlığına sıcak bakmaktayız" dedi.

DenizHaber.Com-Londra

Editör: TE Bilişim