Mevlüt Çavuşoğlu Türk Denizciler İçin Devreye Girdi

İngiltere'deki Londra Heathrow Havalimanı'nda mahsur kalan beş Türk denizci için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bizzat devreye girdi.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere Heathrow Havalimanı'nda mahsur kalan Utku Töre, Mustafa Mete, Sinan Arıcıoğlu, Yusuf Türkmen ve Nurcan Karaduman adlı 5 Türk denizci, havayolu şirketleri tarafından uçuşa kabul edilmemişti. Türk denizcilerin yardım çağrıları ülke gündemine taşınmıştı. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bizzat devreye girerek Londra Büyükelçiliği'ni harekete geçirdiği ve Türk denizcilerin otele yerleştirilmesinin sağlandığı belirtildi. Türk denizcilerin, Türkiye'ye getirilmesi yönünde çalışmaların da devam ettiği ifade edildi. Ekibe 31 Mart 2020 tarihine kadar İngiltere'de konaklama imkanı sağlandığı ifade edildi. Türk denizcilerin 31 Mart Salı gününden sonra ise ne yapacakları merak konusu oldu.

Neden Mahsur Kalmışlardı?

GİZEM DENİZ  adlı geminn bayrak değişimi için 21 Mart 2020 tarihinde Cebelitarık'a inen beş çalışan, İngiltere üzerinden Türkiye'ye gelecekti. Olumsuz hava şartları sebebiyle ilk uçuşları iptal olan ekip, Cebelitarık'ta mahsur kaldı. Cebelitarık'ta Türk Konsolosluğu bulunmadığı için seslerini duyuramayan ekip ancak 27 Mart 2020 tarihinde Aerflot Rus havaolları ile Moskova üzerinden İstanbul'a gelmeyi denedi. Rus vatandaşı olmadıkları için uçağa kabul edilmeyen ekip, Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye gelmeyi denedi. Transit yolcu oldukları için Londra'ya çıkamayan, diğer havayolu şirketleri tarafından da uçuşa kabul edilmeyen 5 Türk denizci Heathrow Havalimanı'nda mahsur kalmıştı.

Yağmur GERZ

Editör: TE Bilişim