İ.T.Ü ÖĞRENCİLERİNDEN AVRUPA ÇAPINDA BAŞARI...

İ.T.Ü, Gemi  İnşaatı ve Deniz Bilimleri ve Denizcilik Fakülteleri  öğrencilerinin birlikte katıldığı, Avrupa Birliği projeleri kapsamında geçen yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Visionary Concept for Vessels and Floating Structures’ (Geleceğin Gemileri ve Açık Deniz Yapıları) yarışmasında Avrupa’dan katılan 23 proje arasında ilk üçe girip, Brüksel’de 17 Şubatta düzenlenecek olan Community of European Shipyard’s Association-CESA (Avrupa Tersaneler Birliği) yeniyıl resepsiyonundaki ödül törenine katılmaya hak kazandılar.

Sabri Alkan liderliğinde yarışmaya katılan ekip, Deniz Teknolojisi mühendisliği öğrencileri Erhan Kayabaşı, Hacı Bayram Baygeldi ve Denizcilik Fakültesi, Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği öğrencisi Muzaffer Sarıkaya’dan oluşmakta. Öğrenciler yarışmaya Karadeniz’de yoğun miktarda bulunan Hidrojen Sülfürden, güneş ve dalga enerjisi kullanarak hidrojen üreten açık deniz yapısı ( Hydrogen Production Offshore Structure-HPOS) projesi ile katılıp ilk üçe girmeye hak kazandılar.

İlk üç arasındaki sıralamanın ödül töreni sırasında belli olacağını belirten öğrenciler danışman hocaları Doç.Dr. İsmail Hakkı Helvacıoğlu, Y.Doç.Dr. Şebnem Helvacıoğlu ve Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan’a yardımlarından dolayı minnettar olduklarını ifade ettiler.

Takım lideri Sabri Alkan, ödül törenine gitmek için gerekli olan maddi desteğin bir kısmının AB ve İ.T.Ü tarafından karşılanacağını ancak bunun yeterli olmadığını belirtip sponsor arayışı içinde olduklarını ifade etti.


Yarışmayla ilgili detay bilgi için adres:  www.maritime-visions.net

Sponsorluk için mail adresi: [email protected]

Editör: TE Bilişim