Elisa-Z'nin Armatöründen DenizHaber'e Açıklama

Sinop'un Boztepe burnu açıklarında bugün alabora olarak batan Elisa-Z gemisinin armatörü Barış Erdoğdu, Denizhaber'e açıklamalarda bulundu.

Erdoğdu; geminin armatörünün Bulgaristan Varna merkezli Victory Shipping adlı firma olduğunu, bu firmanın kendilerine ait bulunduğunu açıkladı. Erdoğdu; GEMİNİ firmasının işletmeci firma olduğunu geminin armatörü olmadığını söyledi.

Erdoğdu; geminin Poti-İstanbul değil Batum-İstanbul-Afrika seferini çevirmekte olduğunu; 4 gün önce Gürcistan'ın batum limanından hareket ettiğini; karadenizde fırtına nedeniyle geminin Çarşamba günü Sinop Limanı'na sığınarak burada 2 gün demirde olduğunu belirtti.

Sancak tarafta saç atmış

Geminin bu sabah demir almasının ardından seferine devam etmek istediğini ancak Sinop Boztepe burnu açıklarında sancak tarafta saç atması yüzünden geminin su almaya başladığını; daha sonra da alabora olarak battığını belirtti.

Erdoğdu; geminin güvertesinde 23 metre boyunda bir katamaran tekne, 17 metre boyunda bir motor yat ve bir adet de TIR bulunduğunu; bunlardan motor yatın yüzer halde kurtulabildiğini söyledi.

Barış Erdoğdu; geminin tüm GM hesaplarının yapılmış olduğunu ve Kaptan Mehmet Özkan yönetiminde olduğunu sözlerine ekledi.

Pınar E Gemisinin de armatörü

Elisa-Z gemisinin armatörü Barış Erdoğdu, geçtiğimiz Nisan ayında Akdeniz'de botları batan 143 mülteciyi kurtaran Pınar-E gemisinin de armatörü. Pınar-E gemisi bu insanlık örneği hareketinden dolayı çeşitli ödüller aldı.

Editör: TE Bilişim