Ekonomimize güveniyoruz, yatırıma devam ediyoruz

Türkiye gerek jeostratejik gerekse de ekonomik büyüklüğü ile yerli-yabancı tüm şirketlerin gözdesi konumunda olmaya devam ediyor. İrili-ufaklı birçok firma ülkemiz ekonomisine güvenerek yatırım yapmaya devam ediyor.1984 yılında Captain Roelf Briese tarafından kurulan Briese Schiffarts GmbH &Co KG firması, 150 adedin üzerinde 3-11k tonajı aralığında bir gemi filosuyla birlikte Türk ortaklığı kurma hazırlığı yapıyor. İstanbul Akasya AVM'de gerçekleştirilen lansmanda ortaklığın duyurumu sağlandı.

Şirket ortaklarından Sinem Akarslan lansmanda; “Briese Schiffarts GmbH &Co KG firması 1984 yılında Captain Roelf Briese tarafından kurulmuş olup, bugün grup şirketleriyle beraber 150 adedin üzerinde 3-11k tonajı aralığında bir gemi filosuna sahiptir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Gemiler çok maksatlı olup; proje yükleri, kuru yük, parsiyel yükler ve konteyner taşımaya uygundur. Halihazırda, şu an proje çalışması yapılan, yeni bir nehir gemisi tipi üzerinde de çalışılıyor. Bu gemiler hem Rusya’nın iç nehirlerinde, hem de Azov- Hazar Denizlerinde seyir yapabilecek çift gladaroli gemiler olacaktır. Ticaret alanı, Avrupa’dan İzlanda’ya, Marmara bölgesinden Kuzey Afrika ülkelerine kadar uzanan geniş bir ağa yayılmıştır. Ağırlıklı olarak koster piyasasında, adeta bir kooperatif sistemiyle yürütülen, 100-150 adet gemi filosunu oluşturan KG/CV sistemi başarıyla yıllardır çalışmakta ve Almanya, Hollanda gibi ülkeleri sektörde lider konumuna taşımaktadır. Bu sistemin içerisinde, büyük yatırımcılarla beraber,  bireysel (doktor, avukat, öğretmen vb.) küçük ölçekli yatırımcılar da bulunmaktadır ve diğer yatırım araçları ile kıyaslandığında, yüksek getiri sağlıyor. Bizler de profesyonel bir gemi işletme sistemi bünyesinde, ülkemizde değerli yatırımcıları da bu sistem içerisinde görmek isteriz. Bankalardan da bu konuda , kendi mudilerini de bizim üzerimizden yatırıma teşvik etmeleri konusunda desteklerini bekliyoruz. Bizler, ortağım Serkan Aktuğ ile beraber yıllardır denizcilik alanında farklı kulvarlarda hizmet veriyoruz.”

Sinem Akarslan, ortaklıkla ilgili son olarak şu sözleri söyledi: “Briese ile de, diğer armatör grupları gibi yıllara dayanan iş ilişkilerimiz mevcuttu ve bu yakınlık zamanla güven ve saygı çerçevesinde iş birliğine dönüştü ve bu yıl Nisan ayında imzalar atıldı ve Briese ailesine dahil olduk.”

AKARSLAN:ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Önemli bir işbirliği gerçekleştirdiklerinin altını özenle çizen Şirket ortaklarından Sinem Akarslan, “Briese Schiffarts GmbH &Co KG firması 1984 yılında Captain Roelf Briese tarafından kurulmuş olup, bugün grup şirketleriyle beraber 150 adedin üzerinde 3-11k tonajı aralığında bir gemi filosuna sahiptir” dedi.

PROJE YÜKLERİ TAŞIYORUZ

Çeşitli çalışamaları en efektif şekilde gerçekleştirdiklerini vurgulayan  Briese Chartering şirket ortaklarından Sinem Akarslan gemilerin çok maksatlı olup; proje yükleri, kuru yük, parsiyel yükler ve konteyner taşımaya uygun olduğu bilgisini verdi. Akarslan, “Şu an proje çalışması yapılan, yeni bir nehir gemisi tipi üzerinde de çalışılıyor. Bu gemiler hem Rusya’nın iç nehirlerinde, hem de Azov- Hazar Denizlerinde seyir yapabilecek çift gladaroli gemiler olacaktır. Ticaret alanı, Avrupa’dan İzlanda’ya, Marmara bölgesinden Kuzey Afrika ülkelerine kadar uzanan geniş bir ağa yayılmıştır” dedi.

KOOPERATİF SİSTEMİ

Çalışmalarını büyük bir titizlikle gerçekleştirdiklerini ve profesyonellikten asla taviz vermediklerini dile getiren Brise Chartering şirket ortaklarından Sinem Akarslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ağırlıklı olarak koster piyasasında, adeta bir kooperatif sistemiyle yürütülen, 100-150 adet gemi filosunu oluşturan KG/CV sistemi başarıyla yıllardır çalışmakta ve Almanya, Hollanda gibi ülkeleri sektörde lider konumuna taşımaktadır. Bu sistemin içerisinde, büyük yatırımcılarla beraber, bireysel küçük ölçekli yatırımcılar da bulunmaktadır ve diğer yatırım araçları ile kıyaslandığında, yüksek getiri sağlıyor.”

YATIRIMCILARI BU SİSTEM İÇERİSİNDE GÖRMEK İSTERİZ

Profesyonel bir gemi işletme sistemi bünyesinde, ülkemizde değerli yatırımcıları bu sistem içerisinde görmek istediklerini söyleyen Sinem Akarslan, bankaların bu konuda , kendi mudilerini yatırıma teşvik etmeleri konusunda desteklemelerini beklediklerini vurguladı.

ORTAĞIM SERKAN AKTUĞ İLE YILLARDIR FARKLI KULVARLARDA HİZMET VERİYORUZ

Kendilerinin uzun yıllardır deniz sektöründe bulunduklarını ve kesintisiz hizmet sunduklarını anlatan Akarslan, şirket ortağı Serkan Aktuğ ile beraber yıllardır denizcilik alanında farklı kulvarlarda hizmet verdiklerini söyledi. Ortaklıkla ilgili Akarslan, “Briese ile de, diğer armatör grupları gibi yıllara dayanan iş ilişkilerimiz mevcuttu ve bu yakınlık zamanla güven ve saygı çerçevesinde iş birliğine dönüştü ve bu yıl nisan ayında imzalar atıldı ve Briese ailesine dahil olduk” dedi. Bu işbirliği ile hem sektörün hem de ülkenin kazanacağını ifade eden Akarslan, denizcilik sektörünün kendileri açısından çok kıymetli olduğunu ve sektöre bir katkı sunmanın bir görev olduğunu vurguladı.

ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE GÜVENCİMİZ TAM

Yatırım yapmanın günümüz rekabet kuralları içerisinde son derece zor olduğunu ifade eden Akarslan son olarak şunları söyledi: “Ülkemiz ekonomisine inanıyoruz. Ülkemiz, büyük ve güçlü bir ekonomiye sahip. Denizcilik sektörümüz ise ülkemizin gözbebeği konumunda. Biz de sektörümüze ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisine katma değer oluşturmaktan ötürü mutluyuz.”

AHMET DOĞAN-DENİZHABER

Editör: TE Bilişim