Deniz Ticaret Odası Ocak ayı meclis toplantısında açılış konuşmasını yapan DTO Meclis Başkanı Erol Yücel sektördeki basın kuruluşlarından bahsederken, Referans Gazetesi yazarı Osman Öndeş'in kendisine gönderdiği maili okuyunca krize neden oldu.

Referans Gazetesi denizcilik yazarı Osman Öndeş'in, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel'e gönderdiği mailde ekonomi gazeteleri tiraj rakamlarının, Doğan Dağıtım A.Ş yi kaynak göstererek, Dünya Gazetesi'nin 2 bin, Referans Gazetesi'nin 10 bin satış rakamlarını ifade etmesi, Meclis toplantısında bulunan Dünya Gazetesi Perşembe Rotası Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Onur tarafından tepkiyle karşılandı.

Deniz Ticaret Odası meclisinde gündem dışı söz alan Perşembe Rotası Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Onur, bir gazetecinin maillerinin, araştırmadan, teyid edilmeden meclis toplantısında okunmasının doğru olmadığını söyleyerek, Dünya Gazetesinin günlük satışının ortalama 55 bin ile 60 bin arasında olduğunu açıkladı.

Meclis toplantısı akabinde DenizHaber.Com'a açıklamada bulunan Dünya Gazetesi Perşembe Rotası Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Onur; "Bir ekonomi gazetesinde yazarlık yapan bir kişinin, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı'na alakasız bir mail göndererek, gazete satışları konusunda spekülasyon yapması çok çirkin bir hadisedir. Bu şahıs malesef bu çirkin olaya Deniz Ticaret Odası'nı da alet etmiştir. Dünya Gazetesi olarak, Deniz Ticaret Odası Ocak ayı meclis toplantısında alınan kararlar ve beyanatları yayınlamama kararı aldık" dedi.

DenizHaber.Com; Dünya Gazetesi'nin gerçek satış rakamlarına ulaşarak ortadaki spekülasyona son noktayı koydu.

İŞTE DÜNYA GAZETESİ'NİN SATIŞ RAKAMLARI

Dünya Gazetesi'nin 2005 yılı 4 aylık satış rakamları

Temmuz: 57.577

Ağustos:  57.583

Eylül:        57.692

Ekim:        57.548

Dünya Gazetesi'nin dağıtım ağını gösteren tablo

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim