DTO TOPLANTISI 8 SAATTE TAMAMLANDI

Deniz Ticaret Odası Nisan ayı meclis toplantısı, Turkon Holding'e ait Robinson Select Maris otelinde yapıldı. Meclis toplantısı tarihi bir oturuma imza atarak tam 8 saat sürdü.

Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısına Meclis Üyelerinin dışında; AKP İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Deniz Ulaştırma Genel Müdürü Ali Kurumahmut, Deniz Ticareti Genel Müdürü Özkan Poyraz, Tersaneler Genel Müdürü Sami Kabaş, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Hasan Naiboğlu ve İzmir Bölge Müdürü Selçuk Sert katıldı.

Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yüce'nin açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Deniz Ulaştırma Genel Müdürü Ali Kurumahmut göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmaları anlattı.

Türk Bayrağının kara listede olduğunu söyleyen Genel Müdür Kurumahmut "Amacımız bir sene içerisinde gri listeye geçmek, birkaç sene içerisinde iseTürk Bayrağını beyaz listeye taşımaktır" dedi.

2003 yılında tutulan gemi adedinin 151 olduğunu söyleyen Kurumahmut "2004 yılında tutulan gemi adedinin 75'e gerilediğini; 2005 yılı ilk dört ayında ise tutulma oranının sadece 16 olduğunu" söyledi.

Deniz Ulaştırma Genel Müdürü Ali Kurumahmut; 2005 yılı içerisinde tutulan gemi adedinin 25 gemiyi Redwin geçmeyeceğinin iddiasında da bulundu.

 

Daha sonra kürsüye gelen Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Sami Kabaş "Amacımız Dünya Gemi İnşa Sanayinindeki 93 milyon DWT'a ulaşan dev pastadan, Türk Gemi İnşa sanayisinin üzerine düşen payı almasını sağlamaktır" dedi.

Yeni Tersane alanlarının faaliyete geçmesine çalıştıklarını söyleyen Genel Müdür Kabaş "Yalova, Samsun ve Ereğli bölgelerinde tersane alanlarının tamamlandıktan sonra 40 bin-50 bin DWT'luk gemiler yapılacağını"ifade etti.

 

Deniz Ticareti Genel Müdürü Özkan Poyraz ise "ÖTV'siz yakıttan sektöre 190 trilyon katkı sağlanmıştır" dedi. Gemi Finansmanının önündeki engelleri kaldırdıklarını söyleyen Genel Müdür Özkan Poyraz "2581 sayılı teşvik kanunu ile tonaj sınırları indirilmiştir. Koster Filomuzun zayıflatılmasının önünegeçilmiş yurdışı ikinciel gemi alımlarında kolaylıklar sağlanmıştır" ifadesini kullandı.

 

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan kürsüye gelerek duygusal bir konuşma yaptı.

Babası Kaşif Kalkavan'ın selamını misafirlere getiren Kalkavan "Babacığımdan size selam getirdim. Biraz rahatsız olduğundan dolayı kendisi gelemedi Ancak sizlere selamını gönderdi." dedikten sonra duygulanarak kürsüden indi.

 

DTO Meclis Toplantısındaki diğer görüşmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

DenizHaber.Com-Özel

NOT:DenizHaber.Com olarak; Türk Denizcilik Sektörünün duayenlerinden olan Kaşif Kalkavan'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; Allah'tan acil şifalar diliyoruz.


 

Editör: TE Bilişim