Rize'ye geldiği günden bu yana Rize Belediyesi tarafından sosyal amaçlı kullanılan Dursun Kaptan isimli vapur bayanlara, okul öğrencilerine ve çeşitli kurumlara yapmış olduğu gezinin yanında şimdide Düğün,Nişan,Sünnet Düğünü ve özel günler içinde hizmete açıldı.Rize sahillerine geldiği günden bu yana halkın ilgi odağı haline gelen Dursun Kaptan isimli vapurda gerçekleşen Nişan törenine katılım oldukça yoğun oldu.

Başkan Bakırcının daha önceki gezilerde yapmış olduğu açıklamada; "gemimiz düğün yapmak isteyen vatandaşlarımıza da açık olacak" sözleri gerçek oldu.

Dursun Kaptan ilk olarak Toprak ve Aksu ailelerinin evlatları Tuğba ile Mehmet çiftinin Nişan törenine ev sahipliği yaptı. Gündoğdu limanında gerçekleşen törende, çiftleri Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı,Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri,Sivil Toplum örgüt Başkanları ve her iki ailenin dost ve yakınları yalnız bırakmadılar. Gündoğdu limanında gerçekleşen törende çiftlerin yüzüklerini damadın babası Ahmet Aksu takarken kurdeleyi kesme işlemini ise Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ; "Bu vapur Rize Belediyesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilmiştir. Geldiği günden bu yana sosyal amaçlı kullanmış olduğumuz bir gemidir. Çeşitli kurumlara ve bayanlara yapmış olduğumuz gezilerimizin yanı sıra Düğün,Nişan,Sünnet Düğünü gibi özel günlere de açık tutmuş olduğumuz bu gemimizde ilk Nişan törenimizi yapmış bulunmaktayız.Bu uygulama Rize'de de bir ilk olmuş oldu.Bu gibi organizasyonların ve bu Nişan töreninin Rize'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yüzük kesme işleminin ardından yemeğe geçildi ve yemek sonrası havanında güzel olmasıyla beraber gemi Gündoğdu limanından hareket ederek Çayeli istikametine doğru sahil turu attı.Gezi sırasında genç çiftlerin deniz üzerinde manzaraya karşı çektirdikleri resimlerde mutlulukları gözlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim